Ce s-au mai îmbulzit la pastramă, în Piața Obor!
Veselie mare, în weekend, în Obor. Caravana ”Alege oaia!” a poposit în cea mai mare piaţă din ţară. Au venit mai ales vârstnicii care ştiu să aprecieze o pastramă bine perpelită pe grătar.
Fumul s-a văzut de la mare distanţă. În Piaţa Obor, în weekend a fost petrecere mare.
Au venit crescători de ovine din mai multe zone din ţară, cu preparate din carne de oaie. Bucureştenii au stat la rând chiar şi o oră, până au putut cumpăra pastramă, făcută ”ca la mama ei”. ”Noi am pregătit pastramă după reţeta tradiţională.
Am curăţat bine carnea, de oase şi grăsime, apoi am lăsat-o la macerat 4 zile. Am sărat carnea, am pus cimbru, rozmarin, piper şi ustoroi, apoi le-am pus într-un vas din lemn, la macerat. Din când în când, le-am mai întors.
După patru zile, am pus carnea în apă rece, la desărat, 1 -2 ore. Asta e reţeta din bătrâni. După aceea, se pune pe grătarul bine încins şi iese o pastramă foarte gustoasă”, ne-a explicat Cristian Sorin Andrei (32 de ani), crescător de ovine din localitatea Grădiştea, judeţul Ilfov. Cea mai mare coadă, peste 50 de persoane, am văzut-o în faţa grătarului plin, unde Daniel, din judeţul Bacău, întorcea zeci de bucăţi de carne de oaie. ”Au venit de la prima oră, iar eu am pregătit mai mult de o mie de porţii şi tot mai vin la coadă. Înseamnă că le place”, ne-a spus Daniel.