Ce vinuri preferă românii! La asta chiar nu te așteptai


    Vinul roșu sec se află în topul preferințelor românilor
Vinul roșu sec se află în topul preferințelor românilor

Românii sunt mari consumatori de vin. Îl beau de două-trei ori pe săptămână și de cele mai multe ori îl preferă pe cel îmbuteliat la sticlă. Dar iată că mai există un criteriu de selecție: cei mai mulți vor să fie roșu și sec.

Românii și-au rafinat gusturile în materie de vinuri. Dacă în trecut, cele mai vândute au fost demidulci și dulci, acum soiurile seci sunt căutate. Acestea domină în proporție de 60%, după cum arată specialiștii. Și se pare că sunt apreciate chiar și de către cei din domeniu.

La Târgul de Vinuri organizat de Auchan România, în perioada 18 septembrie-1 octombrie, în toate cele 33 de hipermarketuri din țară, veți găsi la raft 300 de sortimente de vinuri, dintre care 246 produse în România.

Cele mai căutate sunt vinurile roșii seci

În topul celor mai calitative 10 vinuri se găsesc vinurile roșii, dintre care 4 sunt Merlot, urmate de Cabernet Sauvignon, Chardonnay, în timp ce cel mai mare punctaj a fost acordat unui vin din soiul de struguri Fetească Neagră. După vinurile roșii, în top apar 3 vinuri roze seci și un vin alb sec.

„România a devenit un mare producător de vinuri de calitate și suntem mândri să aducem în Târgul de Vinuri producția a 43 de crame românești, la cele mai bune prețuri. Lor li se adaugă vinurile internaționale consacrate, din țările cu tradiție, astfel încât experiența unei vizite într-un magazin Auchan sau pe auchan.ro echivalează cu o frumoasă călătorie oenologică prin România și prin lume. Specialiștii Vinul.ro au acordat vinurilor din ofertă note de la 80 la 100, permițând astfel clienților să-și aleagă vinul potrivit în funcție de propriul buget și preferințe”,  au precizat reprezentanții marelui lanț de magazine.

Potrivit unui studiu realizat de CrameRomania.ro și ReVino.ro, prețul pe care un român îl platește pentru o sticlă de vin este în 43% dintre cazuri între 26 și 50 lei, în 20% dintre cazuri între 16 și 25 lei, iar în proporție de 17% oamenii sunt dispuși să dea între 51 și 70 lei.

Citește și:

https://www.click.ro/utile/tu-stii-sa-bei-corect-vinul

https://www.click.ro/news/national/marinela-ardelean-degust-si-100-de-vinuri-pe-zi

https://www.click.ro/entertainment/stiri-ciudate/s-au-inventat-vinurile-curcubeu

https://www.click.ro/utile/sanatate/vinurile-medicinale-intaresc-imunitatea

cub camelia șucu (1) png
cub lia bugnar theo rose png
Actrița Kirstie Alley și John Travolta
cub ioana nastase png
Horoscop zilnic 31 mai 2022 jpg
ispite masculine insula iubirii sezonul 6 jpg
accident pasajul unirii 6 decembrie 2022 (7) png
cub Kirstie Alley
image
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 7 decembrie sf filofteia de la arges icoana de sorin vintzeanu jpeg
accident pasajul unirii 6 decembrie 2022 (7) png
index jpg
mititelu jr 3 jpg
cap Charles III   GettyImages 1243368615 jpg
vremea polei jpeg