Cele mai bune soiuri de nuci româneşti

image
Cele mai bune soiuri de nuci româneşti sunt cele rezistente la intemperii cu un randament la miez de peste 50%Foto Click!

Nucul este unul dintre cei mai răspândiţi arbori de pe teritoriul ţării noastre şi sămânţa sa este folosită în bucătăria tradiţională. Ce nu ştim este că soiurile acestui arbore din familia Junglandaceae sunt foarte răspândite şi de-a lungul timpului s-au dezvoltat unele noi de către staţiunile de cercetare, nuci capabile să îndeplinească standardele mondiale de calitate. Click! vă prezintă mai jos cele mai bune soiuri de nuci româneşti care îndeplinesc aceste caracteristici. Nuca trebuie să aibă între 10 şi 16 grame, iar 50% din această greutate trebuie să fie miez.

Dacă vă gândiţi să investiţi nişte bani şi să vă plantaţi o livadă, trebuie să ştiţi că nucul este unul dintre cel mai uşor de întreţinut arbori, acesta fiind adaptat la condiţiile meteo din ţara noastră, îngrijirea lor fiind destul de simplă. Singurul dezavantaj al acestui copac o reprezintă perioada de rod. Aceasta este de 4-5 ani, aşadar dacă sunteţi hotărâţi pentru o astfel de investiţie, să nu vă aşteptaţi să amortizaţi banii rapid. Vă prezentăm cele mai bune soiuri de nuci româneşti pe care le poţi planta.

Este un soi de nuc viguros, ce intr[ pe rod timpuriu (4 ani n.r) şi produce constant. Este unul dintre cele mai bune soiuri de nuci româneşti deoarece este rezistent la ger, secetă şi posibile boli. Fructul este mijlociu, cu formă larg eliptică, coajă subţire şi netedă care se sparge uşor. Greutatea nucii este de 12-13 grame, cu o pondere de 51+52% din greutatea totală a fructului. Acest soi este foarte răspândit în zona dealurilor subcarpatice.

Cele mai bune soiuri de nuci româneşti: Valrex

Este un nuc de talie mijlocie, tolerant la boli şi rezistent la frig, cu un fruct ce cântăreşte aproximativ 14 grame. Miezul este în pondere de 55% şi are o culoare alb-gălbuie cu just aromat. maturarea nucilor are loc în prima decadă a lunii septembrie şi este unul dintre cele mai productive soiuri.

Cele mai bune soiuri de nuci româneşti: Miroslava

Este un soi de nuc destul de viguros, cu coroană globuloasă, foarte productiv. Rodeşte la 5 ani de la plantare şi perioada de înflorire este semitârzie. Nucile sunt destul de mari, cu un randament la miez de 52.6%.

Cele mai bune soiuri de nuci româneşti: Velniţa

Unul dintre cele mai bune soiuri de nuci româneşti este velniţa, foarte apreciat pentru productivitatea sa. Rodeşte inclusiv pe mugurii laterali, dar are o rezistenţă mai slabă la atacul de antracnoză şi bacterioză. Fructele sunt de mărime mijlocie, cu o greutate medie de 13.5 grame şi un randament la miez de 51%. miezul are o nuanţă de cenuşiu.

Cele mai bune soiuri de nuci româneşti: Muşcelean

Este unul dintre cele mai productive soiuri de nuci româneşti, cu fructificare şi pe lăstarii laterali, cu o rezistenţă sporită la ger şi boli. Fructul este de formă sferică, puţin alungit, cu o greutate medie de 14.5 grame, cu un randament la miez de 51.2%.

Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
cub bianca dragusanu png
image png
cub cristina rus (1) png
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
Tiriac
Alexia Eram (6) jpg
bodo 2 jpg
image
image
image
image
pexels engin akyurt 3356489 jpg
Issey Miyake
(EPA EFE) foto1 jpg
foto1 valentina si  jpg
calendar ortodox 2021 10 august sfantul mucenic lavrentie arhidiaconul mucenic la roma jpeg
maicuta falsa anunt internet 0 jpeg