Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România se deschid rând pe rând, în aceste zile

24 noiembrie 2021
image
Târgul de la Sibiu se deschide vineri, 26 noiembrie

Ne mai desparte o lun─â de cea mai frumoas─â s─ârb─âtoare a anului, ├«ns─â deja au ├«nceput preg─âtirile. Magazinele s-au umplut cu decora╚Ťiuni, iar t├órgurile de Cr─âciun ├«╚Öi deschid, r├ónd pe r├ónd, por╚Ťile. Se organizeaz─â ├«n Bucure╚Öti, Sibiu, Oradea, Cluj-Napoca ╚Öi Timi╚Öoara, iar accesul se face pe baza certificatului verde. Copiii sub 12 ani trebuie s─â fie ├«nso╚Ťi╚Ťi de un adult vaccinat sau trecut prin COVID.

Târguri de Crăciun în București

├Än Capital─â se vor organiza dou─â mari t├órguri de Cr─âciun: unul la sectorul 6, ├«n Parcul Drumul Taberei, ╚Öi unul ├«n Pia╚Ťa Universit─â╚Ťii.

ÔÇ×West Side Christmas MarketÔÇŁ, ├«n sectorul 6

Pentru cei c─ârora le-a fost dor s─â bea un vin fiert, s─â asculte colinde ╚Öi s─â m─ân├ónce turt─â dulce avem o veste bun─â: t├órgul organizat de Prim─âria Sectorului 6 se deschide chiar de joi, 25 noiembrie, de la ora 18.00, odat─â cu aprinderea becule╚Ťelor ├«n sector. Vor avea bucuria s─â apese butonul ╚Öapte copii cu v├órste ├«ntre 7 ╚Öi 14 ani, cu pove╚Öti deosebite de via╚Ť─â, al─âturi de primarul Ciprian Ciucu.

image
Becule╚Ťele din sectorul 6 se aprind joi, 25 noiembrie, de la ora 19.00, odat─â cu deschiderea t├órgului de Cr─âciun

ÔÇ×To╚Ťi bucure╚Ötenii sunt invita╚Ťi s─â se bucure de atmosfera de basm pe care o cre─âm la prima edi╚Ťie a ÔÇ×West Side Christmas MarketÔÇŁ. Bradul natural, ├«nalt de 8 metri, ├«mpodobit cu fulgi de nea, stelu╚Ťe ╚Öi leduri cu motive de s─ârb─âtoare va fi amplasat ├«n ghiveci, ├«n mijlocul t├órgului. Iar la finalul S─ârb─âtorilor va fi replantat, al─âturi de ceilal╚Ťi br─âdu╚Ťi care vor decora tabloul de poveste. Un Mo╚Ö Cr─âciun, ├«nalt de cinci metri, sosit cu sania lui va completa peisajul, al─âturi de alte personaje fantastice. Iar ca bucuria s─â fie complet─â, cei mici vor putea face plimb─âri cu trenule╚Ťul ╚Öi se vor da ├«n caruselÔÇŁ, anun╚Ť─â reprezenta╚Ťii Prim─âriei Sectorului 6.

Punctul de atrac╚Ťie va fi ├«ns─â patinoarul amenajat ├«n cuva lacului, ce m─âsoar─â 1.000 mp. O or─â de dat pe ghea╚Ť─â va costa 10 lei, iar seria de dou─â ore, 20 de lei. ├Än weekend, tariful va fi de 25 lei. Cei care nu au patine le vor putea ├«nchiria cu 15 lei. Din peisajul de la ÔÇŁWest Side Christmas MarketÔÇŁ nu vor lipsi vinul fiert, turta dulce, cozonacii, pl─âcintele ╚Öi alte bucate tradi╚Ťionale savuroase, pe care le ve╚Ťi g─âsi aburinde, la cele zece food truck-uri. De asemenea, 30 de c─âsu╚Ťe ├«mpodobite vor fi deschise pentru ca voi s─â v─â g─âsi╚Ťi inspira╚Ťia pentru cele mai ╚Öic cadouri. Me╚Öterii vin ╚Öi ei cu noua colec╚Ťie de globuri pictate manual, clopo╚Ťei, coroni╚Ťe, decora╚Ťiuni ╚Öi ornamente pentru brad.  

ÔÇ×West Side Christmas MarketÔÇŁ va avea loc zilnic, p├ón─â pe 26 decembrie, ├«ntre orele 12:00 ÔÇô 20:00, iar intrarea este gratuit─â. Singura rug─âminte este s─â ave╚Ťi la voi certificatul verde.  

Bucharest Christmas Market, ├«n Pia╚Ťa Universit─â╚Ťii

image
Târgul de Crăciun de la Universitate se deschide vineri, 26 noiembrie

O zi mai t├órziu, pe 26 noiembrie, se deschide Bucharest Christmas Market, t├órgul organizat de Prim─âria General─â ├«n Pia╚Ťa Universit─â╚Ťii. Accesul este tot pe baz─â de certificat verde, dar ╚Öi cu bilet. Pre╚Ťul biletului care asigur─â o intrare/zi la t├órg este de 5 lei la achizi╚Ťionarea online, respectiv de 7 lei, la casa de bilete din loca╚Ťie. Copiii cu v├órsta p├ón─â ├«n 12 ani beneficiaz─â de acces gratuit. Vizitatorii vor avea parte de decora╚Ťiuni, vin fiert, castane coapte, pl─âcinte ╚Öi ciocolat─â de cas─â, anun╚Ť─â organizatorii. ╚śi acest t├órg va fi deschis tot p├ón─â pe 26 decembrie.

Magie în centrul Sibiului

Tot vineri, 26 noiembrie, se va deschide T├órgul de Cr─âciun de la Sibiu ╚Öi va func╚Ťiona ├«ntre orele 11.00 ╚Öi 21.00 p├ón─â pe 2 ianuarie. Fa╚Ť─â de anii trecu╚Ťi, va fi organizat ├«n interiorul unui perimetru ├«nchis, pentru a permite accesul numai persoanelor cu certificat verde COVID. Asta nu va umbri atmosfera sclipitoare a magicului t├órg. Mo╚Ö Cr─âciun ├«╚Öi d─â zilnic ├«nt├ólnire cu cei mici ├«n c─âsu╚Ťa lui amplasat ├«n mijlocul Pie╚Ťei Mari, tot aici revine gigantica roat─â panoramic─â, una din marile atrac╚Ťii ale t├órgului, iar patinoarul va fi func╚Ťional pe toat─â durata evenimentului

Târgul de Crăciun din Oradea

image

C─âsu╚Ťe cu bun─ât─â╚Ťi, dulciuri care ne amintesc de copil─ârie, colinde ╚Öi decora╚Ťiuni desprinse parc─â din basme ne a╚Öteapt─â la t├órgul de Cr─âciun care se va organiza la Oradea, ├«n perioada 3 decembrie ÔÇô 2 ianuarie. Este organizat de Prim─âria Municipiului Oradea, iar intrarea este liber─â.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

Tot vineri, 26 noiembrie, se deschide ╚Öi t├órgul organizat ├«n Pia╚Ťa Unirii din Cluj-Napoca, pe o suprafa╚Ť─â de 7.000 de metri p─âtra╚Ťi. 2.100 de persoane ar putea participa simultan ├«n acest spa╚Ťiu, eliberat tocmai pentru a permite distan╚Ťarea. ÔÇ×Nu va fi scen─â, tocmai pentru a avea mai mult spa╚Ťiu liber. Programul artistic va fi doar ├«n zona bradului. Vom avea 46 de c─âsu╚Ťe cu produse tradi╚Ťionale, obiecte artizanale, c─âsu╚Ťa lui Mo╚Ö Cr─âciun etcÔÇŁ, a anun╚Ťat primarul Emil Boc, conform Monitorul de Cluj. O roat─â panoramic─â este vedeta t├órgului din Cluj-Napoca, iar preg─âtirile sunt pe ultima sut─â de metri. C─âsu╚Ťele de lemn sunt ╚Öi ele gata, iar pe bradul ├«nalt de 12 metri se pun ultimele globuri. T├órgul va fi deschis p├ón─â pe 31 decembrie. Intrarea este liber─â ╚Öi pe baza certificatului verde.

image
Roata panoramic─â e aproape montat─â. Va fi atrac╚Ťia t├órgului din Cluj-Napoca

Târgul de Crăciun de la Timișoara

Organizat ├«n perioada 1 decembrie 2021 ÔÇô 17 ianuarie 2022, t├órgul de la Timi╚Öoara va avea o configura╚Ťie mai aparte. Se ├«ntinde din Pia╚Ťa Victoriei ├«n Pia╚Ťa Libert─â╚Ťii, pe str. M─âr─â╚Öe╚Öti, str. Victor Vlad Delamarina ╚Öi ├«n parcarea Modex. ÔÇ×├Än ceea ce prive╚Öte accesul, au fost definite trei zone: zona patinoarului din fa╚Ťa Operei Rom├óne + zona Modex (unde va fi un mic parc de distrac╚Ťie), Pia╚Ťa Libert─â╚Ťii (unde sunt amplasate c─âsu╚Ťele) ╚Öi zona de alimenta╚Ťie public─â (de pe cele dou─â str─âzi pietonale). Primele dou─â vor fi delimitate ╚Öi accesul se va face pe baz─â de certificat verde. ├Än cea de-a treia, scanarea certificatelor se va face de c─âtre comercian╚Ťi, care vor func╚Ťiona pe modelul teraselor/restaurantelor cu servire afar─âÔÇŁ, a declarat pentru tion.ro Camelia Mingasson, directorul Casei de Cultur─â Timi╚Öoara.

Cub Lauren╚Ťiu Reghecampf jpeg
Kate Middleton3 jpg
florin calinescu png
anamaria prodan (3) jpg
reghe corina caciuc jpeg
laurentiu reghecampf corina caciuc png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Primarul Mircea Rusu are interdic┼úie de a-┼či exercita func┼úia foto arhiv─â
adapost caini ziare 0 jpg
crowd 5076714 1920 jpg
FotoJet (7) jpg
foto mare shutterstock 776838916 jpg
youtube jpg