Cele mai frumoase urări de Dragobete. Ce mesaj a postat Poliția Română

Ultima actualizare:

    Acesta este mesajul Poliției Române cu ocazia sărbătorii de Dragobete 2021Foto: stirileprotv/facebook MAI
Acesta este mesajul Poliției Române cu ocazia sărbătorii de Dragobete 2021Foto: stirileprotv/facebook MAI

Dragobetele, sărbătoarea tinereţii, veseliei şi iubirii, are loc în fiecare an pe 24 februarie. În funcţie de regiune, obiceiul Dragobetelui poate avea şi alte denumiri precum ”Năvalnic”, "Cap de primăvară", "Logodnicul sau Însoţitul Păsărilor", "Dragostitele", "Ziua Îndrăgostiţilor", "Sânt Ion de primăvară" sau "Granguru". Românul este inventiv așa că în această zi are loc un adevărat concurs de vorbe meșteșugite sau imagini deosebite.

Cu ocazia sărbătorilor, mulți își exprimă iubirea, prețuirea sau respectul prin mesaje care să facă impresie, să sensibilizeze, să meargă direct la inima adresantului. În acest an, mesajul de Dragobete postat de Ministerul Afacerilor Interne pe o rețea de socializare a reușit să atragă atenția și a devenit viral."Și-n dragoste sunt reguli! 24 Februarie- Iubește Românește!". Mesajul e însoțit de o fotografie cu un polițist rutier si un radar. Potrivit ziare.com, postarea a devenit rapid virală

Mesaje de Dragobete

-Mi-e dor de tine în fiecare secundă din viața mea! Iți spun asta și de Dragobete și ți-aș spune în fiecare clipă

-Te iubesc nu numai pentru ceea ce ești ci și pentru ceea ce sunt eu când sunt lângă tine

-Cel mai uimitor lucru din lume este să privești pe cineva la care ții cu adevărat și să știi că simte același lucru pentru tine. Te iubesc românește de Dragobete!

-Tot ce-i frumos se iubește, tot ce se iubește e frumos. Ești atât de frumoasă pentru ca ești atât de iubită și îti promit că așa vei fi mereu.

-Nu trebuie decât să continui să fii persoana perfectă care eşti. Al tău pentru eternitate…

-Am fost sceptic la început, dar tu m-ai făcut să cred că îngerii există. Cum te-ai simțit când Dumnezeu ți-a luat aripile și te-a trimis pe pământ?

-Te iubesc așa de mult încât inima mea bate odată pentru tine și odată pentru mine. Mă gândesc mereu la strălucirea ta, uneori cred ca Dumnezeu a vrut să-și arate măiestria când te-a creat. Atingerile tale suave sunt asemeni atingerii unei picături de rouă pe petala unui trandafir în flacăra iubirii. Iubesc, iubesc, iubesc, e totuși omenesc!

-Te iubesc îți spun într-o secundă, dar ca să-ți demonstrez îmi trebuie toată viața! Te voi iubi la nesfârșit! Nu-ți voi jura dar…îți promit

- Tu mă faci să rad, tu mă faci să plâng, tu mă faci să simt că trăiesc. Tu mă faci să iubesc!

- Așa cum două buze se unesc pentru a forma sărutul, așa două inimi se unesc pentru a forma iubirea!

Tradiții de Dragobete

-În multe zone ale României, Dragobetele marchează începutul primăverii, data de 24 februarie semnificând începutul anului agricol.

-Potrivit tradițiilor transmise din bătrâni, este momentul în care natura renaște, păsările își caută cuiburi și, după unele credințe populare, ursul iese din bârlog.

-De Dragobete există credința că păsările nemigratoare se strâng în stoluri, se împerechează și încep să-si construiască cuiburile în care își vor crește puii. Pasarile care nu se împerecheau în aceasta zi rămâneau stinghere și fără pui până la Dragobetele din anul viitor.

-In aproape toate zonele țării, daca ziua era frumoasă, fetele si feciorii se adunau in cete si ieseau la pădure hăulind și chiuind pentru a culege primele flori ale primăverii. Din zăpada netopită până la Dragobete fetele și nevestele tinere își făceau rezerve de apă cu care se spălau in anumite zile ale anului, pentru păstrarea frumusetii.

Ce ai voie să faci si ce nu de Dragobete

-Cei care formează un cuplu trebuie să se sarute în această zi, pentru a nu se pierde iubirea.

-Legendele spun că în cazul tinerelor singure e suficient să atingă un bărbat, pentru a-și schimba norocul.

- Bărbatii nu au voie să supere femeile, nu au voie să se certe cu ele. Altfel, vor avea ghinion tot anul.

-E interzis să coși și să lucrezi la câmp, de Dragobete, însă e permisa curațenia, fiind considerată aducătoare de spor.

-De Dragobete nu ai voie să plângi, pentru că lacrimile care curg aduc necazuri si supărări tot anul. E o zi în care toată lumea e bine să fie veselă.

Citiți și

Tradiţii pentru spor şi sănătate la sărbătoarea Dragobetelui

Dragobetele este protectorul dragostei. Totul despre sărbătoarea iubirii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net