Centrala nucleară de la Cernavodă, oprită pentru a treia oară în acest an din cauza unor defecțiuni

Ultima actualizare:

    Centrala Nucleară de la Cernavodăfoto: Adevarul.ro
Centrala Nucleară de la Cernavodăfoto: Adevarul.ro

Reprezentanții companiei de stat Nuclearelectrica au anunțat în această dimineață că au oprit activitatea unității I a Centralei nucleare de la Cernavodă pentru remedierea unei defecțiuni la sistemul de evacuare a puterii electrice. Aceștia spun că intervenția e sigură și că nu va afecta securitatea nucleară a reactorului.

Centrala nucleară de la Cernavodă nu funcționează la capacitate maximă, începând de azi, în urma deconectării controlate a unității I. Reprezentanții Nuclearelectrica au anunțat că oprirea e cauzată de o defecțiune survenită la sistemul de evacuare a puterii electrice, intervenție care nu va afecta activitatea generală a centralei și nu pune în pericol reactorul.

Este a treia oară în acest an când unitatea I a centralei necesită intervenții cauzate de avarii, conform reprezentanților Nuclearelectrica, citați de Mediafax. Reactorul a mai fost oprit la 6 aprilie, pentru repararea unui sistem auxiliar din partea clasică a centralei, şi la 27 martie, pentru executarea unor lucrări punctuale de întreţinere preventivă la sistemele aferente părţii clasice a centralei.

"Această intervenţie se va efectua cu reactorul la putere şi nu va afecta securitatea nucleară a reactorului, a personalului de exploatare, a populaţiei şi a mediului înconjurător", au spus reprezentanții Nuclearelectrica, potrivit sursei citate. Reconectarea reactorului la Sistemul Energetic Naţional se va realiza după remedierea defecţiunii şi efectuarea testelor în conformitate cu procedurile centralei.

Centrala din Cernavodă are în funcţiune două reactoare nucleare, care acoperă circa 18% din necesarul anual de energie electrică la nivel naţional.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net