Chirurg renumit, prins când lua 5.000 de lei şpagă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Încă un medic a fost prins în flagrant în timp ce lua şpagă de la un pacient. Este vorba de cel mai cunoscut chirurg ortoped din Moldova, prof. Paul Botez (61 de ani). El a cerut 5.000 lei în schimbul unei operaţii. Mai mult, procurorii anticorupţie au găsit în biroul lui o sumă fabuloasă: 65.000 de lei, 44.000 de euro şi 2.500 de dolari.

Este cunoscut în lumea medicală ca un chirurg ortoped de excepţie, mai ales că, de-a lungul timpului, a realizat numeroase operaţii în premieră modială. De la faimă şi respect, miercuri, Paul Botez, şeful secţiei Ortopedie din cadrul Spitalului de Recuperare din Iaşi, a ajuns în cătuşe, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea şpagă de la un pacient în vârstă.

Cu o zi înainte, medicul îi ceruse acestuia 5.000 de lei pentru a-l opera. Revoltat, omul s-a dus direct la Parchet unde l-a reclamat pe doctor. Aici, procurorii anticorupţie au marcat cu "mită" bancnotele, pe care pacientul urma să i le dea medicului pentru a realiza flagrantul. Miercuri după-masă, Paul Botez a luat şpaga, fiind înregistrat video şi audio. În acel moment, au intrat pe fir procurorii care i-au pus medicului cătuşele, l-au reţinut şi l-au dus la tribunal. Judecătorii au hotărât, joi noapte, să-l elibereze pe Botez, care nu are voie, însă, să părăsească ţara.

La percheziţia biroului său luxos, din cadrul spitalului, procurorii au găsit 65.000 de lei, 44.000 de euro şi 2.500 de dolari, semn că nu era prima dată când medicul lua mită de la bolnavi.

simeon stalpnicul png

"Toţi aceşti bani erau puşi în plicuri şi se aflau în diverse locuri din cabinetul medicului. Suma a fost indisponibilizată şi se fac verificări pentru a stabili provenienţa banilor", a declarat, pentru Adevărul, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi Carmina Pascal. Aceasta a precizat că medicul nu a dorit să dea nici o declaraţie procurorilor.

În schimb, chirurgul a vorbit cu directorul medical al spitalului, Doru Baltag: "Doctorul Botez a spus că nu ştie ce e cu acel plic. Până acum, nu am avut sesizări oficiale din partea pacienţilor care să acuze un medic că ar cere bani".

Click!spune

Potrivit declaraţiei sale de avere, Paul Botez nu are terenuri sau depozite bancare, însă conduce un Lexus al cărui preţ minim este de 65.000 de euro. Din salarii, acelaşi document relevă că Botez a câştigat, în 2012, 67.000 de lei din funcţia de profesor universitar la UMF Iaşi şi alţi 45.000 de lei din cea de şef de secţie la Spitalul de Recuperare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Radicalul Ebrahim Raisi
image
image
image
image
image
image
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
mancare de tip fast food jpg
atena pixabay jpg
musulmani la kaaba reuters
image
actualitate.net
image
actualitate.net