Cine este Adrian Wiener, propunerea USR pentru funcția de ministru al Sănătății


    Medicul Adrian Wiener, senatorul care s-a întors să lucreze în spital în timpul pandemiei de Covid-19Sursa foto: usr.ro
Medicul Adrian Wiener, senatorul care s-a întors să lucreze în spital în timpul pandemiei de Covid-19Sursa foto: usr.ro

Adrian Wiener este propunerea USR pentru funcția de ministru al Sănătății, după ce Florin Cîțu l-a demis, miercuri dimineață, pe Vlad Voiculescu. Soluţia nu este însă acceptată de cei de la PLUS, care consideră că acest post le revine, ca urmare a discuţiilor din alianţă, deși, deocamdată, nu au formulat nici o propunere

Surse din USR PLUS au declarat că USR îl susţine pe Adrian Wiener pentru a prelua Ministerul Sănătăţii, după demiterea lui Voiculescu. Soluţia nu este însă acceptată de cei de la PLUS, care consideră că acest post le revine, ca urmare a discuţiilor din alianţă. PLUS nu are însă, pentru moment, nicio nominalizare pentru Ministerul Sănătăţii.

Adrian Wiener este medic şi deputat USR de Arad. Conform prezentării de pe site-ul USR, Adrian Wiener Adrian Wiener este deputat de Arad în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Adrian este senatorul-doctor care în timpul pandemiei s-a reîntors să lucreze în spital, mai întâi la Spitalul Clinic Județean de Urgență, apoi ca medic-coordonator la Spitalul din Grădiște dedicat pacienților infectați cu noul coronavirus.

Înainte de a fi senator în legislatura 2016-2020, a ocupat funcții administrative și manageriale în cadrul Spitalului Județean Arad, unul dintre cele mai mari spitale din țară, s-a format în Managementul Serviciilor de Sănătate (Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București) și a contribuit, ca membru fondator și unul dintre coordonatorii Comisiei Județene de Prevenție Cardiovasculară, la derularea programelor de evaluare și informare asupra riscului cardiovascular în populații din mediul rural în județul Arad.

În Parlament, în calitate de senator, membru în Comisia pentru sănătate publică, a depus și promovat spre adoptare proiecte de lege pentru îmbunătățirea sănătății cetățenilor. De exemplu, Legea pentru alimente sănătoase și reducerea bolilor cardiovasculare, Legea pentru o informare corectă cu privire la medicamentele homeopate, Legea pentru stoparea infecțiilor nosocomiale și Legea pentru majorarea finanțării pentru medicina de familie. Ca deputat, Adrian Wiener va continua să propună proiecte pentru însănătoșirea sistemului sanitar.

cub andreea antonescu png
gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
rebeca pascu jpg
horoscop zilnic gemeni jpeg
Chefi la cutite 4 Foto Antena 1 JPG
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub puya tudor chirilă png
trenul regal jpg
Turist FOTO salvamont Bușteni jpg
Vladimir Putin FOTO SHUTTERSTOCK
image
image
image
image
Regina Elisabeta a II a jpg
gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
foto1 original reuniunea liderilor 28 noiembrie 2022 016 jpg
foto 9  pisanii (facebook) jpg
trenul regal jpg
pelerinaj jpg