Cine este Diana Șoșoacă, viitor senator AUR. Militează împotriva măsurilor anti-Covid: «I-am spus lui Orban: Arestează-mă, bă!»

image
Diana Șoșoacă a fost avocata lui IPS Teodosie, Arhiespiscopul Tomisului Foto: Arhiva personală

Partidul naționalist AUR este surpriza alegerilor parlamentare de anul acesta. Conform rezultatelor parțiale, a reușit să depășească pragul electoral de 5%, iar astfel va aduce cu sine noi figuri politice în Parlament, printre care Diana Iovanovici-Șoșoacă, ajunsă senator AUR de Iași.

Diana Șoșoacă a devenit vedetă pe Internet, după ce mai multe clipuri în care apare s-au viralizat pe rețelele sociale.  A militat împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19 și din postura de avocat cu care IPS Teodosie a venit în fața judecătorilor în recentul scandal al pelerinajului de Sfântul Andrei, potrivit Digi24. Diana Iovanovici-Șoșoacă a devenit cunoscută mai ales în perioada pandemiei. Unul dintre momentele virale a fost t un discurs ținut în octombrie la Iași, după decizia impunerii de restricții cu prilejul pelerinajului de la Sfânta Parascheva.

Diana Șoșoacă: „Cine e Iohannis, să ne spună nouă să nu mergem la Sfânta Paraschiva?”

„Cine e Iohannis, să ne spună nouă, poporul pe care și-a clădit puterea, să nu mergem la Iași, la Sfânta Paraschiva? I-am spus lui Orban: Arestează-mă, bă! Că nu mă oprești tu pe mine!”, a declarat la vremea aceea Șoșoacă. După Iași, la doar două luni distanță, Diana Șoșoacă a fost implicată într-un scandal similar. Este vorba despre controversele iscate de restricțiile luate de Sf. Andrei.

 IPS Teodosie, Arhiespiscopul Tomisului a dat în judecată autoritățile din Constanța pentru a ridica restricțiile.

„Îmi caut niște avocați serioși”, a spus Teodosie. Astfel, avocatul Diana Ivanovici-Șoșoacă a fost cea care l-a reprezentat în instanță pe înaltul ierarh bisericesc. Demersurile legale n-au avut succes, după ce Tribunalul Constanța a decis ca la pelerinaj să participe doar localnicii. Hotărârea instanței a fost însă, practic, degeaba, deoarece, în cele din urmă, jandarmii și poliția nu au făcut nimic pentru a-i opri pe pelerinii și pe credincioșii sosiți din alte localități.

 „Și dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei. Doamne ajută!”, a spus ea.

florin zalomir
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
FotoJet jpg
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
sotie Arsinel jpg
foto 1 bec economic jpg
Bella Hadid a plans in fiecare zi jpg
Ligia Deca, noul ministru al educației Sursă foto: UN Photo
catalin ilie foto arhiva personala 2 jpg
Zona Merișor   Dealul Babii  Foto Daniel Guță (4) JPG
image
image
image
image
ursul brun sursă foto: Gettyimages
image png
depresie anxietate ah np gso5m1nr c4 unsplash jpeg
colaj mormant elisabeta a II-a
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png