Cine este medicul ortoped, multiplu campion mondial? Vine din Iași și are doar 28 de ani

Ajută zilnic zeci de bolnavi care vin la secţia Ortopedie din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi. Puţină lume ştie însă că, atunci când nu e de gardă, Daniel Procopciuc se antrenează pentru a-şi apăra titlul mondial la armwrestling, informează adevarul.ro!

Daniel Procopciuc e medic  rezident de patru ani. FOTOGRAFII: Instagram
Daniel Procopciuc e medic rezident de patru ani. FOTOGRAFII: Instagram

În vârstă de 28 de ani, Daniel este născut şi crescut în Republica Moldova. A studiat Medicina la Chişinău şi de patru ani este medic rezident la Iaşi. În timpul liber, el practică un sport care l-a dus pe cele mai înalte culmi ale succesului: deţine patru titluri de campion mondial şi alte patru europene la armwrestling, o „rudă” a skanderbegului. Cea mai recentă performanţă a lui Daniel Procopciuc a fost câştigarea meciului cu Douglas Erlich, campionul absolut al SUA la Armwrestling, categoria 85 kg, în cadrul celei mai puternice competiţii comerciale desfăşurate la Istanbul.

Daniel, în acţiune  la un concurs
Daniel, în acţiune la un concurs

A câştigat 130 de trofee în toată lumea

„Cele mai mari emoţii au fost atunci când l-am văzut pentru prima dată. Îl văzusem doar pe reţelele sociale. Părea mai micuţ, iar în realitate... foarte mare. Deja sunt zece ani de când fac acest sport şi nu m-au dat de gol emoţiile”, a mărturisit pentru „Adevărul” Daniel Procopciuc, care datorită rezultatelor excepţionale reuşite e supranumit „Mâna de fier a Moldovei”. Şi nu e deloc o exagerare, având în vedere palmaresul său. În plus, este vicepreşedintele Federaţiei de Armwrestling din Republica Moldova şi are în vitrina cu trofee peste 130 de medalii câştigate la competiţii naţionale şi internaţionale.

Sportivul are mereu steagul  Moldovei cu el pe podium
Sportivul are mereu steagul Moldovei cu el pe podium

Deşi este un sportiv de top, Daniel e îndrăgostit de meseria sa. Chiar dacă garda durează 36 de ore, medicul ortoped spune că la Iaşi este la locul potrivit şi face ceea ce i se potriveşte, iar sportul este doar gura de aer proaspăt de care are nevoie pentru a se relaxa. „Medicina este o profesie fină, iar sportul pare ceva brutal. De fapt, nu e deloc aşa. Cele două se combină foarte bine. După o zi foarte obositoare, vii la sală şi descarci toate emoţiile negative. Este singurul sport care combină atât forţa, cât şi lupta”, a mai spus medicul rezident pentru sursa citată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net