Cine este Sonia, tânăra care a murit când își sărbătorea ziua de naștere. Fata de 16 ani din Ploiești le-a spus prietenilor că merge să se odihnească

Sonia era tânăra din Ploiești care a fost găsită moartă în camera sa, în timpul unei petreceri pe care o organizase pentru a-şi sărbători ziua de naştere. Prietenii săi, invitați la petrecere, ar fi găsit-o pe Sonia fără suflare, însă cea care a sunat la 112 este mama copilei.

Mama fetei a fost cea care a alertat autoritățile Foto: Shutterstock
Mama fetei a fost cea care a alertat autoritățile Foto: Shutterstock

Ce arată primele rezultate 

Primele date rezultate în urma necropsiei au arătat tulburări de ritm cardiac, dar și o cantitate de alcool în sânge. Mai mult decât atât, medicii susțin că tânăra suferea de anumite dereglări miocardice, însă nu făcea tratament în acest sens, scrie Antena3 CNN.ro.

Se suspectează un consum de marijuana

Potrivit medicilor, deși în ciuda faptului că fata era supraponderală, aceasta nu ar fi fost una dintre cauzele morții, ținând cont de consumul de alcool din acea seara. Medicii au trimis la București mostre biologice în vederea unui examen toxicologic complet, în timp ce procurorii de la Crimă Organizată suspectează un posibil consum de marijuana, însă acesta nu este confirmat. 

Adolescenta a dat o petrecere la ea acasă

Adolescenta urma sa împlinească peste câteva zile 16 ani. Așa că a decis să dea o petrecere de ziua ei. Și-a invitat câțiva prieteni în apartamentul familiei, cu care a chefuit până după miezul nopții. Petrecerea ar fi fost „stropită cu alcool”, spun surse din anchetă. La un moment dat, fata le-ar fi spus invitaților că merge în camera ei să se odihnească puțin, însă a fost ultima dată când a fost văzută în viață. 

Sonia, adolescenta de 16 ani din Ploiești Foto: Facebook
Sonia, adolescenta de 16 ani din Ploiești Foto: Facebook

Mama tinerei nu era acasă când s-a întâmplat tragedia

Mama fetei, o profesoară de engleză din oraș, care nu era în apartament în timpul petrecerii, a ajuns într-un suflet acasă, însă era mult prea târziu.  La fața locului a ajuns și autospeciala de Terapie Intensivă Mobilă, de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, fata a murit. 

Surse din anchetă au povestit că în apartamentul în care tinerii au petrecut până târziu în noapte au fost găsite mai multe sticle cu băutură.  

Ce au transmis vecinii

Era o fată așa de ordonată. Mie îmi pare tare rău! Ce să vă zic, e tragic!”, spun vecinii. Pe trupul neînsuflețit transportat la serviciul de medicină legală nu au fost găsite urme de violență.  

În acest caz polițiștii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă. „La data de 14 octombrie, în jurul orei 01:45, polițiștii din cadrul Secției nr.4 de Poliție Ploiești au fost sesizați prin apel 112, de către o femeie din municipiul Ploiești, despre faptul că fiica sa, în vârstă de 16 ani, este posibil decedată în apartament.   

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, din verificări stabilindu-se faptul că în cursul serii, tânăra ar fi organizat o petrecere la locuința acesteia, împreună cu mai mulți prieteni, cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani. La un moment dat, minora s-a retras într-o altă cameră, iar ulterior, prietenii acesteia au constatat că este inconștientă. În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, se arată în comunicatul poliției.   

Ce spun prietenii Soniei 

Acum, prietenii tinerei sunt șocați de această tragedie și au postat mesaje pentru Sonia. „Sonia tu nu meritai ceva rău. Ne-ai făcut pe toți să râdem și ne-ai adus sparkul. Te iubesc”, este un mesaj postat de un apropiat al adolescentei.

„Dumnezeu să te binecuvânteze. Această lume nu te-a meritat, ne-ai părăsit prea devreme. Odihnește-te în pace”, a mai scris altcineva.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
coloana masini a1 jpg
Cheng  Charlie  Saephan castigator loterie profimedia jpg
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
autostrada a13 jpg
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
orasul dintre doua tari jpg
ayrton senna 30 ani de la moartea lui jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net