Ciobanul de 102 ani a murit călcat de tractor. Ștefan Gros ieșise la pensie de doar doi ani

Ultima actualizare:

    Ştefan Gros şi-a trăit viaţa alături de oiţe, în inima muntelui
Ştefan Gros şi-a trăit viaţa alături de oiţe, în inima muntelui

A ieşit la pensie acum doi ani, dar a continuat să muncească la stână, lângă mioarele lui dragi. Ştefan Gros avea 102 ani, dar se ţinea bine şi era mereu activ. Cel mai bătrân cioban din România a murit în weekend, dar nu pentru că suferea de vreo boală, ci în urma unui accident stupid.

Ştefan Gros, un cioban din satul hunedorean Vâlcele, a fost ani în şir cel mai vârstnic angajat din România. Îndrăgostit de natură şi de păstorit, moş Ştefan a devenit pensionar cu acte în regulă abia în 2018, la venerabila vârstă de 100 de ani. Preotul Dimitrie Ivaşco, de la Schitul Straja, a fost cel care a făcut anunţul că bătrânul cioban s-a stins în weekend.

„Am aflat aseară, de la ctitorul Schitului Straja (n.r. - Emil Părău, fostul patron al lui Ştefan Gros), o veste tristă: nea Ştefan a murit, a trecut din lumea aceasta. Nu pentru că era bătrân, deşi avea 102 ani, nici pentru că era bolnav, în această perioadă a îmbolnăvirilor de tot felul, ci dintr-un accident stupid”, spune părintele Ivaşco. “Am înţeles că un tractor de la stână, undeva prin judeţul Arad, unde în ultimul timp îl ajuta pe fiul dânsului la oi, a dat cu spatele peste dumnealui fără să îl observe. Acolo i-a fost scris să moară. Toţi murim în lumea asta, mai devreme sau mai târziu, dintr-un motiv sau altul, toţi după cum ne este rânduit de Bunul Dumnezeu, Creatorul nostru minunat. Totul este sub Pronia Lui Cerească. Să fim oameni buni, ca nea Ştefan, să fim oameni curajoşi şi credincioşi ca nea Ştefan”, ne îndeamnă preotul de la Schitul Straja. 

Pentru Ştefan Gros, Munţii Retezat şi Parâng au fost ultimele locuri dragi, unde avea grijă de mioare. „Numai de dragul oilor mi-a lungit Dumnezeu anii de viaţă”, mărturisea nea Ştefan. “Nu mă simt deloc bătrân. Nu mă doare nimic. Mănânc orice, dorm toată noaptea. Mai beau, din când în când, şi câte un pahar de vin. La etatea mea, eu zic că îi bine. Picioarele nu mă dor, doar pasul s-o mai înmuiat“, povestea ciobanul, care provenea dintr-o familie longevivă. Tatăl lui Ştefan Gros a trăit până la 103 ani, iar un bunic - până la 107 ani!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net