Cocktailuri de Sărbătoare

Ultima actualizare:
Cocktailuri de Sărbătoare
Cocktailuri de Sărbătoare

În ceea ce priveşte ustensilele pentru prepararea acestor băuturi, Mihai Panfil de la Barmania ne recomandă următoarele: un shaker - pentru amestecarea băuturilor, măsuri – pentru precizia rețetelor, un strecurător şi, eventual, un clește pentru gheață, un muddler pentru pisarea ingredientelor solide (fructe, mirodenii etc.).

Nu doar bucatele trebuie avute în vedere pentru masa de Crăciun. Băutura este la fel de importantă, iar dacă ştii să faci nişte combinaţii ingenioase, pline de aromă şi de culoare, cu siguranţă îţi vei da gata invitaţii. Mihai Panfil, membru fondator Barmania, ne recomandă câteva reţete de cocktailuri care promit să destindă atmosfera şi să ne îmbie la depănat amintiri în jurul bradului.

Punch-uri şi băuturi cremoase, calde sau reci, pe bază de fructe sau de lichioruri, alcoolice sau non-alcoolice, toate au arome de iarnă şi sunt perfecte pentru o zi de sărbătoare.

Cocktailuri de Sărbătoare
Cocktailuri de Sărbătoare

Conţine: 50 ml vodkă infuzată cu lămâie şi portocală, 10 ml sirop de vanilie, 10 ml sirop de fructul pasiunii, 30 ml fresh de portocale, 25 ml fresh de lămâie, 10 ml Gallianco, 20  ml apă minerală. Mod de preparare: toate ingredientele se amestecă şi se agită bine cu un shaker. Conţinutul se toarnă în cupe speciale obţinute din jumătăţi de coji de portocale.

Cocktailuri de Sărbătoare
Cocktailuri de Sărbătoare

Conţine: vodkă infuzată cu şorici, suc de roşii, lămâie, condimente Mod de preparare: Este un cocktail mai deosebit care va fi pe placul celor care adoră Bloody Mary. În 300 g vodka se ţine la infuzat timp de 4 ore şoriciul tăiat fâşii. Această vodkă se amestecă după gust cu suc de roşii, lămâie şi piper.

Cocktailuri de Sărbătoare
Cocktailuri de Sărbătoare

Conţine: 160 ml rom, 4 ouă de prepeliţă, 40 g zahăr vanilat, 120 ml lapte, 120 ml frişcă lichidă, 4 bucăţi stick de scorţişoară, nucşoară rasă. Mod de preparare: se bat ouăle de prepeliţă cu zahărul, se adaugă laptele şi frişca lichidă, se amestecă şi se omogenizează. Apoi se toarnă alcoolul şi nucşoara rasă. Elementul-surpriză care dă aroma de Craciun e modul în care se foloseşte zahărul vanilat - înainte de a amesteca ingredientele, paharele sunt pudrate cu zahăr vanilat şi pudră de cacao. În momentul în care cineva gustă din băutură, va simţi mai întâi gustul catifelat de vanilie şi apoi băutura puternic aromată pe bază de rom.

Energizant

Ingrediente: grapefruit, măr şi ghimbir Mod de preparare: se storc  toate ingredientele şi se mixează într-un blender. Se toarnă în pahar şi se ornează cu o felie  de grapefruit.

Russian Tea

Conţine: 8 ceşti de apă, 5 săculeţi de ceai, zahăr, 16 măsuri suc de portocale, 8 măsuri suc de ananas, 3 linguriţe fresh de lămâie, 1 linguriţă cuişoare (o măsură  = 28,34 grame) Mod de preparare:  se pregăteşte mai întâi ceaiul şi se adaugă restul ingredientelor. Se fierbe la foc mic jumătate de oră şi apoi se serveşte cald sau rece, după preferinţă.

Cocktail cu ceai negru

Cocktailuri de Sărbătoare
Cocktailuri de Sărbătoare

Conţine: 300 ml vodkă infuzată cu scorţişoară, vanilie şi anason, 20 g extract de ceai negru, 1 litru lapte infuzat cu arţar sau caramel. Mod de preparare: în 300 ml vodkă se ţin la infuzat de seara până dimineaţa un baton de scorţişoară, un baton de vanilie şi anason. Tot de seara se pun într-un litru de lapte sirop de arţar sau de caramel după gust. După 12 ore se prepară ceaiul din 20 g ceai negru. Acesta se amenstecă cu vodka infuzată si apoi cu laptele. Se serveşte cald.

Christmas Punch

Cocktailuri de Sărbătoare
Cocktailuri de Sărbătoare

Conţine: 500 ml ţuică de prune, 250 ml afinată, 4 mere caramelizate la cuptor, 2 litri ceai de fructe uscate, 2 bucăţi sticks de scorţişoară, 300 ml fresh de lămâie, 250 ml sirop de zahăr, 100 g mentă, 2 kg mere, 200 g fructe de pădure uscate, 200 g fructe de pădure.

Mod de preparare:  Într-un bol mare, peste un calup de gheţă în care s-au înghetat fructele de pădure proaspete, se toarnă ţuica de prune, afinata şi 2 litri de ceai (neîndulcit) din fructele uscate. Se adaugă fresh-ul de lămâie, siropul de zahăr, scorţişoara şi menta. Urmează fructele: felii subţiri de măr şi de portocală. La final, merele caramelizate nu numai că îmbogăţesc estetic paharul în care va fi turnat punch-ul, dar şi îmbogăţesc gustul acestuia. În fiecare pahar se vor pune două jumătăţi de stick de vanilie.

Christmas Shot


    Cocktailuri de Sărbătoare
Cocktailuri de Sărbătoare

Conţine: 10 ml grenadine, 20 ml lichior de mentă, 10 ml lichior de iaurt. Mod de preparare: Lichiorurile nu trebuie să se amestece, ci să se aşeze unul peste celălalt - de aceea, combinarea lor în paharul de shot solicită foarte mare grijă (pentru a turna cât mai eficient straturile, se toarnă cu linguriţa, iar de pe linguriţă lichiorul se scurge încet în pahar).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net