Cod galben de inundaţii pe râurile din Dobrogea, până miercuri la prânz

image
Cod galben de inundații pe râurile din DobrogeaFoto: Pixabay

Hidrologii au emis, marţi, o avertizare cod galben de inundaţii care vizează râurile din Dobrogea, până miercuri la prânz.

„Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie”, anunţă hidrologii.  

Potrivit acestora, sunt vizate râurile mici din Dobrogea (judeţele: Tulcea şi Constanţa). „Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul 12.10.2021 ora 22:00 – 13.10.2021 ora 10:00 pe unele râuri mici din sudul şi estul judeţului Constanţa”, au mai precizat hidrologii.  

Aceştia anunţă că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenţii de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă. 

„Autorităţile locale şi judeţene, precum şi Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din Constanţa şi Tulcea sunt informate permanent în legătură cu evoluţia situaţiei. Recomandăm multă prudenţă celor care desfăşoară activităţi sezoniere pe maluri”, au transmis reprezentanţii Apele Române. Avertizarea este valabilă până miercuri la prânz.  

Meteorologii au emis, marţi, o avertizare cod galben şi cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, în sud-estul ţării, până miercuri dimineaţă, potrivit news.ro.

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
Tora Vasilescu
image png
cub bianca dragusanu png
iulia albu
4 bianca brad png png
adelina pestritu si virgil steblea 003 jpeg
florin piersic actor roman jpg
podsiret Sursaarmataromana jpg
Primul reactor modular mic din România va fi instalat pe locul fostei termocentrale de la Doiceşti
image
image
image
image
FotoJet (1) jpg
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
parlament jpeg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg