Constanţa: Elevi la spital cu toxiinfecţii alimentare după ce au mâncat la cantina unui liceu

image
19 tineri au ajuns la Urgenţă, după ce au mâncat, la Grand Hotel, în Sibiu bucate oferite la banchet (Foto: Ramona Găină)

Cinci elevi de la Colegiul Pedagogic Constanţa au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase, cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la cantina unităţii de învământ, reprezentanţii DSP afirmând că numărul cazurilor ar putea fi mai mare întrucât peste 30 de elevi au lipsit, joi, de la ore relatează corespondentul Mediafax

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din Constanţa, Constantin Dina, spune că cinci elevi ai Colegiului Pedagogic "Constantin Brătescu" au ajuns, miercuri seară şi joi dimineaţă, la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiu, cu simptome de toxiinfecţie alimentară - greaţă, vărsături, dureri de burtă, cefalee. Directorul DSP a precizat însă că numărul cazurilor ar putea fi mai mare, pentru că peste 30 de elevi au lipsit joi de la şcoală.

"Am stabilit că a fost un debut brusc al bolii, din 30 octombrie, la una - trei ore după servirea prânzului. Cei cinci copii, toţi din ciclul primar, s-au prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase începând de miercuri seară, de la ora 19.00, ultimul caz ajungând la unitatea sanitară astăzi dimineaţă, în jurul orei 08.00.

Numărul de cazuri ar putea fi mai mare fiindcă în acest moment avem un număr destul de mare de copii absenţi dintre cei care au mâncat ieri (miercuri - n.r.) la cantina unităţii de învăţământ şi se face o anchetă să se vadă dacă şi cei care au lipsit astăzi de la şcoală au şi ei aceleaşi simptome, dacă au fost duşi de părinţi la medicul de familie, la alte unităţi sanitare", a declarat Constantin Dina.

El a precizat că o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa a mers la Spitalul de Boli Infecţioase, iar o alta a început o anchetă epidemiologică la unitatea de învăţământ, stabilindu-se că şi o parte dintre elevii care au absentat au avut simptome similare toxiinfecţiei alimentare.

"Din discuţiile purtate cu învăţătoarele elevilor a reieşit că părinţi ai celor care au lipsit astăzi de la şcoală au sunat şi au motivat absenţa spunând că aceştia sunt bolnavi - unii prezentau dureri de burtă, alţii greţuri sau vărsături, deci simptome similare celor prezentate de copiii care au ajuns la spital", a declarat directorul DSP Constanţa, care a precizat că toate aceste cazuri au fost forme uşoare ale bolii, iar cei cinci copii care au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase au fost lăsaţi, joi, să plece acasă, urmând să fie trataţi la domiciliu.

Reprezentanţii DSP au luat probe de alimente, probe de salubritate, exudate faringiene şi coproculturi de la personalul angajat, acestea urmând să fie analizate în laboratorul direcţiei.

Printr-un comunicat de presă, conducerea Colegiului Naţional Pedagogic "Constantin Brătescu" a precizat că până la aflarea rezultatelor anchetei epidemiologice desfăşurate la instituţie niciunul dintre elevi nu va mai mânca la cantina unităţii de învăţământ.

"În cursul zilei de ieri, 161 de elevi ai colegiului nostru au servit masa în cantina instituţiei, iar câţiva dintre aceştia au acuzat stări de vomă. În dimineaţa aceasta, colegiul a sesizat Direcţia Sanitar Veterinară pentru prelevarea probelor de mâncare gătită, folosită ieri, precum şi a produselor în stare nepreparată. Până la aflarea rezultatelor, elevii colegiului nu vor mai servi masa la cantină", se menţionează în documentul citat.

Reprezentanţii colegiului au mai spus că din cei 161 de elevi care au mâncat, cu o zi în urmă, în cantina unităţii, joi au absentat de la cursuri 36 de elevi

Radu Mirică s-a sinucis
cub silvia chifiriuc png
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
rafael nadal si sotia sa
Alexandru Arsinel FOTO Mediafax
2 alexandru arsinel jpg jpeg
cub casă stela popescu png
cub regina elisabeta doliu (1) png
Nord Stream FOTO Shutterstock
Joe Biden FOTO Profimedia
image
image
image
image
Când vine vorba de Marilena, Arșinel uită de toate problemele lui de sănătate jpeg
calendar ortodox 2021 30 septembrie sfantul ierarh grigorie luminatorul armeniei celei mari jpeg
mormant arsinel sursa captura youtube jpg
sorin cimpeanu campeanu
Radu Mirică s-a sinucis
elevi scoala inquam jpeg