Copil de patru ani, în comă, după ce a fost la stomatolog. Clinica, amendată cu 20.000 de lei pentru că NU avea voie să facă anestezie totală!

Ultima actualizare:

    Asistenta a fost dus în stare gravă la Spitalul Universitar din București
Asistenta a fost dus în stare gravă la Spitalul Universitar din București

Momente dramatice la Piteşti. Un copil de patru ani a intrat în comă după ce i s-a făcut anestezie la un cabinet stomatologic. Micuţul a ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, însă starea lui este critică. Cazul este în atenţia poliţiei şi a Ministerului Sănătăţii (MS). Clinica a fost amendată cu 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizarea Sanitară de Funcționare. Adică nu avea voie să facă anestezie totală.

Copilul fusese adus de mama lui la o clinică dentară particulară. A fost supus unei antestezii în urma căreia i s-a făcut rău.  A fost preluat de un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, care l-a găsit în stare de inconştienţă. Paramedicii l-au intubat şi l-au dus la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. A fost stabilizat, dar starea lui a rămas în continuare gravă, astfel că s-a decis transferarea lui la Spitalul Clinic Grigore Alexandrescu, din Bucureşti, unde pacientul a ajuns azi-noapte, inforemază adevarul.ro.

Medicii de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală spun că starea copilului este în continuare extrem de gravă.  „Copilul a venit în cursul serii de la spitalul din Pitești în stare extrem de gravă,  instabil hemodinamic, după un stop cardio- respirator resuscitat cu câteva ore înainte. Starea se menține extrem de gravă. A făcut stop la stomatologie in urma unei anestezii generale. Și a fost resuscitat local. Este internat in reanimare, intubat și ventilat mecanic, starea se menține extrem de gravă sub tratament de specialitate, se fac investigații”, a transmis Dr. Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Clinica de la Piteşti, amendată cu 20.000 de lei pentru că nu avea voie să facă anestezie totală

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, că  inspectorii Direcției de Sănătate Publică Argeș au început verificări  la clinica stomatologică din Pitești, acolo unde un copil de 4 ani după ce a a primit asistență medicală de specialitate  a ajuns internat în stare gravă în Spitalul Clinic de Urgență Copii “Grigore Alexandrescu”.

"Inspectorii sanitari argeșeni verifică condițiile în care s-a acordat asistența medicală copilului,  respectarea protocoalelor medicale și a legislației în vigoare privind acordarea anesteziei, autorizația sanitară de funcționare a clinicii, condițiile igienico –sanitare din unitate. 

Din primele verificări, părinții s-au prezentat cu copilul în data de 10.02.2020 pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Pitesti. Clinica stomatologică  are autorizație sanitară de funcționare (ASF) eliberată de DSP Arges cu nr.170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultații și tratamente în specialitățile medicină dentară și ortodonție. Din ASF nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de functionare o secție de ATI.

Inspectorii DSP Argeș au aplicat clinicii stomatologice o sancțiune în valoare de 20 000 lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizarea Sanitară de Funcționare. (HG 857/2011, art.3, lit e)

Ancheta este în derulare. Concluziile vor fi prezentate conducerii MS într-un raport cu privire la situația existentă", a transmis Ministerul Sănătăţii.

Cu alte cuvinte, clinica respectivă nu avea dreptul să facă anestezie totală. 

Când este nevoie de anestezie generală la stomatolog

Persoanele care suferă de anxietate, cele care au fobie faţă de stomatolog sau actul stomatologic, cât şi cele cu tulburări motorii sau neurovegetative pot beneficia de anumite intervenţii stomatologice sub anestezie generală.

Procedeul poate fi ales şi în cazul copiilor hiperactivi, a celor care au reflex extrem de vomă, dar şi cei care au experienţe traumatice care îi fac să asocieze durerea cu cabinetul medical dentar şi medicul stomatolog.

Deocamdată, părinții copilului care a intrat în comă după ce a fost anesteziat la stomatologie nu au depus plângere, însă polițiștii au început deja cercetările.

Citeşte şi :

VIDEO. Reacţia medicului anestezist în cazul copilului din Piteşti intrat în comă la dentist

Ardeiul iute, ca anestezic

Care sunt riscurile anesteziei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net