Cornul ┼či laptele de la ┼čcoal─â vor fi ├«nlocuite cu o mas─â cald─â?

18 iunie 2014
image
Ini┼úiatorii propunerii spun c─â elevii s-au s─âturat s─â primeasc─â zilnic corn ┼či lapte

Senatul a adoptat tacit o propunere legislativ─â care prevede ├«nlocuirea Programului ÔÇŁCornul ┼či lapteleÔÇŁ cu o mas─â cald─â, potrivit Mediafax. Propunerea urmeaz─â s─â mearg─â la Camera Deputa┼úilor, forul decizional ├«n acest caz.

Propunerea legislativ─â, care se refer─â la elevii din ├«nv─â┼ú─âm├óntul primar ┼či gimnazial de stat ┼či privat, precum ┼či la copiii pre┼čcolari din gr─âdini┼úelede stat ┼či private cu program normal de 4 ore, are ca obiect ├«nlocuirea produselor de panifica┼úie ┼či lactate cu o mas─â cald─â acordat─â zilnic, ├«n limita unei valori stabilite de consiliul local.

Urmeaz─â ca diferen┼úa dintre valoarea de 1.04 lei/copil ┼či cea stabilit─â de consiliul local s─â fie suportat─â de consiliul local sau jude┼úean, conform propunerii.

Ini┼úiatorii arat─â ├«n expunerea de motive c─â propunerea legislativ─â porne┼čte de la deficien┼úa Programului ÔÇŁCornul ┼či lapteleÔÇŁ, care se bazeaz─â pe impunerea unui singur tip de aliment ┼či nu ├«ncurajeaz─â un mod de via┼ú─â s─ân─âtos.

├Än plus, se men┼úioneaz─â ┼či faptul c─â produsele din acest program nu mai sunt atractive pentru copii, astfel c─â a generat o risip─â de propor┼úii ├«n cei peste zece ani de implementare.

Senatorii ini┼úiatori mai consider─â c─â, prin acordarea unei mese calde, se diversific─â alimenta┼úia copiilor ┼či se previne, astfel, obezitatea ├«n r├óndul acestora.

Guvernul nu a trimis un punct de vedere la propunerea legislativ─â, iar Comisia de administra┼úie public─â a acordat un raport de respingere a legii, pe motiv c─â acordarea de produse de panifica┼úie ┼či lactate face parte dintr-un program prev─âzut de Regulamentul Comisiei Europene, privind acordarea de ajutoare comunitare copiilor din institu┼úii ┼čcolare, prin sprijin financiar din Fondul European de Garantare Agricol─â.

cub pepe png
fuego iubita2 png
andrei stefanescu iubita3 png
andreea balan (1) jpg
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
razvan si irina fodor
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 24 mai sfantul cuvios simeon cel din muntele minunat gabriel toma chituc jpeg
bentley copy jpg
sandra parlamentara copy jpg
regina elisabeta
salvamari 0 jpeg
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg