«Credinţa mi-a vindecat boala de inimă»

Ultima actualizare:

    Florica Stan a stat  13 ore la coadă pentru  a atinge moaştele
Florica Stan a stat 13 ore la coadă pentru a atinge moaştele

Dealul Patriarhiei din Capitală a fost şi ieri locul care a adunat laolaltă necazurile şi speranţele a mii de români, în a treia zi a pelerinajului la moaştele sfinţilor Nectarie, Dumitru, Constantin şi Elena.

Săraci lipiţi sau bolnavi în ultima fază, neconsolaţi în dragoste sau însetaţi de răzbunări s-au încolonat şi au aşteptat să atingă relicvele de care se leagă ultimele lor iluzii. Toţi enoriaşii purtau cu ei sacoşe de diferite mărimi în care erau băgate lucruri dragi membrilor familiei şi care potrivit tradiţiei, odată atinse de racle devin sfinte, purtătoare de noroc şi har.

Florica, boala de inimă şi moaştele. Este ora 18.00 şi Florica Stan a ajuns în sfârşit, după 13 ore de aşteptare la coadă, să atingă moaştele. Tremurând, atinge de raclă fotografiile soţului şi copiilor. Bluza de corp cea dragă soţului şi batistele copiilor sunt pe rând frecate de sticla care adăposteşte relicvele sfinte. Pentru că este om bun a luat şi mai multe lucruri ale copiilor din vecini şi le atinge cu evlavie de rămăşiţele celor patru sfinţi.

„Vin la toate pelerinajele pentru că atunci când ai credinţă Dumnezeu te ajută. Eu de exemplu prin rugăciune am scăpat de boala de inimă pe care o aveam iar acum mă rog pentru sănătatea familiei", ne-a povestit Florica.

Georgiana Baghia s-a rugat pentru sănătatea băieţelului ei, în vârstă de 6 ani

Georgiana Baghia s-a rugat  pentru sănătatea băieţelului  ei, în vârstă de 6 ani
Georgiana Baghia s-a rugat pentru sănătatea băieţelului ei, în vârstă de 6 ani

O şansă pentru Sergiu. Mulţi nu stau pentru durerile lor ci pentru a aduce alinare celor apropiaţi, de a căror suferinţă sunt afectaţi. Cei doi gemeni de şase ani ai Georgianei Baghia se urcă pe vârfuri să atingă raclele.

Aurica Filip a venit din comuna Căţelu pentru a atinge de racle un vraf de haine

Georgiana Baghia s-a rugat  pentru sănătatea băieţelului  ei, în vârstă de 6 ani
Georgiana Baghia s-a rugat pentru sănătatea băieţelului ei, în vârstă de 6 ani

Mama lor scoate repede din sacoşa pe care a ţinut-o strâns la piept întreaga zi, mai multe tricouri şi le trece peste cutiile care adăpostesc rămăşiţele sfinţilor. S-a rugat pentru binele tuturor celor din familie dar cel mai mult a cerut o minune pentru Sergiu, unul dintre cei doi copii. În timp ce tânăra ne arată din ochi pricina durerii sale, vesel puştiul ne strigă: „s-a rugat pentru mine că sunt bolnav".

Aurica şi boala ciudată a nepotului. Vine tocmai din comuna Căţelu cu un vraf de haine şi multă speranţă. Când ajunge lângă moaştele celor patru sfinţi scoate vraful de haine şi îl pune pe cutiile de la care aşteaptă minuni.

„Am ciorapi, tricouri, pantaloni, bluze, cămăşi şi cravate. Sunt ale membrilor familiei şi vecinilor. Pentru toţi mă rog dar grija cea mare este un nepot, care suferă de o boală care la noi se numeşte pedepsire, o suferinţă necunoscută care nu îl lasă să stea în picioare. Îl ia aşa cu leşin", povesteşte emoţionată Aurica Filip. La 18 ani problemele de sănătate ale nepotului nu îi dau pace şi o fac să sufere de parcă boala ar fi a ei.

Click! spune

Cuviosul Dimitrie cel Nou din Basarabi s-a născut în Sudul Dunării, într-o familie săracă. A trăit într-o peşteră şi tot ce agonisea împărţea cu săracii. El a primit harul de a face minuni.  8 Sfântul Nectarie Taumaturgul din Eghina tămăduieşte bolile grave, în special cancer, boală de care a suferit chiar el.  8 Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena sunt protectorii credinţei creştine. Oamenii se roagă la ei pentru sănătate şi iertarea păcatelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net