«Criminalul din Bascov» poate fi condamnat pe viaţă

Ultima actualizare:

Prezumtivul autor al celei mai oribile crime din ultimii ani din România, Viorel Letcan, avea discernământ în momentul în care şi-a ucis părinţii, fratele, cumnata şi nepoata, în august, informează adevarul.ro. El riscă închisoarea pe viaţă.

image

În luna august, cu doar câteva zile înainte de sărbătoarea Sfintei Maria, o comună întreagă din Argeş era în stare de şoc. În Bascov fuseseră găsiţi fără viaţă membrii unei întregi familii: doi oameni în vârstă, fiul lor, sora acestuia şi fiica ei. Toţi, ucişi cu o violenţă ieşită din comun.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu cadavrul unui criminal în serie, din Marea Britanie, decedat în închisoare?

Făptaşul nu a fost greu de găsit, iar şocul a fost cu atât mai mare: acesta era chiar fiul celor doi bătrâni, Viorel Letcan, cunoscut cu antecedente de schizofrenie. De altfel, acesta nici nu a fugit departe, fiind găsit în curtea unui vecin, unde încerca să se sinucidă. Dat fiind istoricul medical şi violenţa crimelor, presupusul criminal a fost supus unui consult psihiatric, iar raportul de expertiză a fost finalizat în urmă cu câteva zile.

Concluziile acestuia sunt teribile, după cum informează adevărul.ro: bărbatul a avut discernământ atunci când ar fi comis cele cinci crime care au îngrozit România! În aceste condiţii, asasinul riscă închisoarea pe viaţă la finalul procesului, care va începe cât de curând.

În vârstă de 57 de ani, Viorel Letcan suferă de schizofrenie de peste trei decenii, dar nu mai fusese evaluat din 2004 de către o comisie de specialitate. Dacă până în vară crizele lui au fost sub control, el a ”explodat” la 9 august, atunci când a şocat o ţară întreagă, fiind acuzat că şi-a ucis, cu un ciocan şi cu pietre, cinci membri ai familiei: părinţii, fratele, sora şi nepoata.

Potrivit rechizitoriului, el şi-a planificat cu câteva zile înainte faptele, notându-şi mai multe măsuri de precauţie într-un caiet găsit apoi de poliţişti. Într-un acces de furie, Viorel Letcan şi-a ucis cu pietre şi cu un ciocan părinţii şi fratele în timp ce aceştia dormeau, după care a traversat strada şi a mers la casa surorii sale, ucigând-o atât pe ea, cât şi pe fetiţa ei, în vârstă de doar 5 ani, susţin anchetatorii.

Măcelul a fost descoperit de către cumnatul criminalului, medicul militar Gheorghe Rusu, când acesta a revenit acasă. Presupusul asasin a fost prins într-o pădure din apropierea locului masacrului şi a încercat să se sinucidă, fiind imobilizat la timp. Viorel Letcan urma de mai bine de opt ani un tratament medical. Bărbatul nu avea un loc de muncă şi stătea în majoritatea timpului în curtea casei, fiind cunoscut de vecini ca o persoană izolată.

Medicul lui nu-şi explică faptele

La câteva zile după odioasele crime, medicul psihiatru Eugen Smeureanu, în evidenţa căruia era cel acuzat de crimă, a declarat pentru Adevărul că nu-şi explică faptele lui. ”Îl aveam în evidenţă pe pacient din 2014. Nu venea constant la mine, venea de maximum cinci ori pe an.

În restul timpului venea tatăl dânsului şi îi lua reţeta. Nu am remarcat vreo înrăutăţire a stării pacientului în aceşti opt ani. Pacientul nu lucra nicăieri, stătea acasă şi era destul de izolat faţă de cei din jur, avea relaţii strict doar cu membrii familiei şi nu prea ieşea din curte.

Tratamentul nu a fost schimbat pe parcursul celor opt ani. Pentru mine a fost un şoc ce s-a întâmplat”, a precizat, în august, pentru ”Adevărul”, medicul psihiatru Eugen Smeureanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net