Cristian Tudor Popescu, despre interviul Andreei Esca: «Cred că a salvat niște vieți și niște suflete»

Ultima actualizare:
Andreea, soțul și fiul ei au fost fost testați pozitiv cu COVID-19
Andreea, soțul și fiul ei au fost fost testați pozitiv cu COVID-19

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a fost invitat în această seară la emisiunea „Jurnalul de Seară“, de la Digi24, moderată de Cosmin Prelipceanu și a abordat subiectul infectării Andreei Esca și a membrilor familiei sale, cu noul virus gripal. El a lăudat modul în care prezentatoarea Ștrilor PRO TV a vorbit despre clipele de groază prin care a trecut și a subliniat că interviul Andreei a fost unul profund uman, în care a afișat o latură neștiută telespectatorilor.

Cristian Tudor Popescu a comentat interviul oferit de Andreea Esca pentru ediţia din această seară a Ştirilor ProTV, numind-o pe Andreea Esca „amatoare, în sensul profund al cuvântului“. Jurnalistul este de părere că Andreea merită să fie apreciată pentru modul în care a relatat o întâmplare dificilă pentru familia ei. Cristian Tudor Popescu a mărturisit că povestirea Andreei a fost una marcată de emoție și "a salvat niște suflete".


    Andreea, soțul și fiul ei au fost fost testați pozitiv cu COVID-19Foto Captură video
Andreea, soțul și fiul ei au fost fost testați pozitiv cu COVID-19Foto Captură video

„O cunosc pe Andreea Esca de mai bine de 20 de ani. Am fost cablat cu ea în nenumărate emisiuni, dar nu am văzut-o niciodată aşa cum am văzut-o în această seară. Este o profesionistă a ştirilor, a meseriei, care frizează mereu perfecţiunea. Acum nu a mai fost profesionistă. A fost amatoare. În sensul profund al cuvântului, acela de a iubi. Cred că Andreea Esca a salvat în această seară, fără să fie medic sau preot, nişte vieţi şi nişte suflete, prin ceea ce a spus şi cum a spus. Cred că până şi doamna aceea care a pălmuit vânzătoarea în magazin, atât de agresivă şi ignorantă, dacă a văzut-o pe Andreea Esca în această seară, s-a mai clintit înăuntrul ei. Acestea sunt câteva lucruri pe care cred eu că a reuşit să le transmită Andreea Esca în această seară într-o situaţie deloc simplă pentru ea. Ea nu mai putut să fie atât de detaşată. Întotdeauna am apreciat-o pentru sângele ei rece, pentru luciditatea emisiunii, indiferent cât de dificilă era situaţia sau întrebările care se puneau. Andreea a făcut un lucru foarte greu, nu ştiu câţi dintre noi l-ar putea face: să povesteşti ce i se întâmplă unei persoane iubite, care a ajuns până în pragul morţii. Ca să faci aşa ceva în astfel de momente, este cu totul ieşit din comun, maximum ce poţi face ca gazetar“.  CTP a mai spus că până şi cei care nu cred că virusul există „nu pot trece peste ce a zis Andreea. Aproape că nu îţi poţi imagina boala împreună cu Andreea.“

Cristian Tudor Popescu știa că Andreea Esca a fost depistată pozitiv cu coronavirus

În plus, Cristian Tudor Popescu a dezvăluit că ştia că Andreea Esca a fost infectată cu coronavirus, însă nu i s-a părut potrivit ca el să fie cel care face publică această informație. 

„Ştiam că este bolnavă. Dar nu mi s-a părut corect din punct de vedere jurnalistic să spun acest lucru. Asta trebuia să facă Andreea. Cu un singur lucru nu sunt de-acord din ce a zis Andreea în această seară. A numit virusul nemernic. Nemernici sunt oamenii, nu virusul“, a încheiat Cristian Tudor Popescu.  

Citeşte şi: 

Andreea Esca, toate răspunsurile după povestea COVID-19: «Nu sunt un robot, sunt un om» . O vedem azi, la Știrile PRO TV

Andreea Esca, în lacrimi la TV, după lupta familiei ei cu COVID-19: «Soţul meu mi-a spus că așa arată iadul»

image
image
image
image
image
image
virus ebola foto shutterstock
Soare FOTO ESA
judecator
Tineri care se muta intr-un apartament in chirie FOTO Shutterstock
statie stb ratb bucuresti foto shutterstock
pestele vampir (mirror co uk) jpg