Cristian Tudor Popescu ia apărarea homosexualilor. ”Dacă iubesc un bărbat…”

Ultima actualizare:

    Cristian Tudor Popescu vrea să reclame cazul la polițiefoto: arhivă personală
Cristian Tudor Popescu vrea să reclame cazul la polițiefoto: arhivă personală

Inițiativa Coaliției pentru Familie de a cere prin referendum modificarea Constituției, astfel încât aceasta să prevadă că ”familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”, a fost puternic amendată în spațiul public. Printre susținătorii categoriilor discriminate de o asemenea prevedere se numără și editorialistul Cristian Tudor Popescu.

”3 milioane de concetățeni de-ai mei au semnat petiția inițiată de Biserica Ultrafericitului Daniel, care ar interzice căsătoria civilă între persoane de același sex prin modificarea în acest sens a Constituției. Nici măcar nu pot să-i ironizez. După 26 de ani de libertate, încă există 3 milioane de români care le refuză altor români un drept al omului. Acela de a iubi pe cine vrea”, a scris Cristian Tudor Popescu într-un editorial pe platforma republica.ro.

”A fi îndrăgostit de o ființă umană de același sex nu e imoral, stimați 3 milioane. Dacă iubesc un bărbat, de ce să nu am dreptul să împart cu el, printr-un act civil, patrimoniul, moștenirea, reprezentarea, spațiul locativ, așa cum am cu o femeie? Sau invers”, a adăugat editorialistul.

Cristian Tudor Popescu face distincția între reglementările la nivelul bisericii ortodoxe, care are tot dreptul să interzică oricărui preot ortodox să oficieze o căsătorie religioasă între persoane de același sex, dat fiind că credincioșii țin de Biserică și se supun regulilor ei.

”Dar cu ce drept nu îngăduie BOR zisa Mântuitorului, «Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți», Iisus neprecizând dacă aproapele e femeie sau bărbat? Cu ce drept se amestecă în Constituția care e pentru toți, credincioși sau ne, hetero sau homo?”, se întreabă CTP.

image
image
image
image
image
image
Elisabeta Moraru country director Google România FOTO Adrian Pogîngeanu jpg
Plimbare foto pixabay
virus ebola foto shutterstock
Soare FOTO ESA
judecator
Tineri care se muta intr-un apartament in chirie FOTO Shutterstock