Cristian Tudor Popescu l-a comparat pe Corneliu Vadim Tudor cu Hitler


    Cunoscutul gazetar i-a luat "la puricat" poeziile politicianuluiFoto: Mediafax
Cunoscutul gazetar i-a luat "la puricat" poeziile politicianuluiFoto: Mediafax

Cristian Tudor Popescu (58 de ani) a făcut o analiză poetică a versurilor scrise de Corneliu Vadim Tudor, care a murit luni (14 septembrie), la vârsta de 65 de ani. El a dat câteva exemple scrise de fondatorul partidului România Mare despre adversarii săi politici. Vadim și-a ironizat rivalii în poezii, i-a comparat cu animale sau i-a amenințat că „vor muri până-n Crăciun”.

C.T. Popescu a vorbit despre moartea politicianului și a mărturisit că “a murit un mare poet”.  El a făcut referire și la ultima poezie scrisă de Vadim, care se numește “Poem inedit” și în care este vorba despre moarte, potrivit Digi24.

«În opera acestui poet, moartea nu a apărut numai acum, la sfârșit. E un motiv recurent. A mai apărut și altădată, în opera poetică a lui Corneliu Vadim Tudor. Să știți că Vadim Tudor a fost poet în tot ce a scris. (...) De pild:, “Pe Corneliu Coposu cu fața lui de broască țestoasă îl caută moartea pe-acasă”. Vedeți ce oximoron superb aici, broasca țestoasă care trăieșe 200 de ani și moartea care-l caută pe-acasă pe Corneliu Coposu, care căpătase față de broasca țestoasă cei opt ani, cât a stat la neagra (celula de pedeapsă n.r).»

În stilul lui caracteristic, C.T.Popescu a continuat să recite versuri scrise de Vadim Tudor și să le comenteze: «Fac și eu analiză ca Eugen Barbu, maestrul domnului acestuia (Corneliu Vadim Tudor n.r). "Ion Rațiu și-a cărat scheletul din Anglia în România", acesta fiind un vers politic. Era în campania din 1990, pentru prezidențiale. Intervenea în felul ăsta în campanie domnul Corneliu Vadim Tudor.» 

Acesta l-a comparat pe Vadim Tudor cu Hitler, ambii fiind iubitori de frumos: «De asemenea, am mai auzit că e un mare iubitor de cultură, de frumos. Mai sunt și alte mari personalități poltice care la fel... De pildă, Heydrich, Reinhard Tristan Eugen, pe numele lui, era un violonist foarte sensibil, plângeau doamnele când cânta la vioară. A fost autorul soluției finale. Hitler a fost pictor, iubitor al artelor plastice».

cub bia khalifa fulgy png
horoscop 26 martie jpg
cub bia khalifa png
cub valentina pelinel png
maxresdefault jpg
calendar ortodox 2022 29 ianuarie aducere moaste sf ignatie teoforul png
Takashi Jonish romanii au talent jpg
romanii au talent 2023 flavian glont jpg
image
image
image
image
image
image
sfintii trei ierarhi 1 jpeg
calendar ortodox 2022 29 ianuarie aducere moaste sf ignatie teoforul png
Takashi Jonish romanii au talent jpg
zapada buzauB jpg
atac armat jpg
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia