Cu ce au fost serviți invitații la nunta Principelui Nicolae și cine le-a cântat
Invitații la nunta Principelui Nicolae și a Alinei Binder au fost serviți doar cu „mâncare românească, ușor reinterpretată”, a declarat pentru viva.ro chiar unul dintre nașii cuplului, Liviu Popescu. Atmosfera a fost întreținută de Aurelian Temișan, care a mărturisit că invitații au dansat pe rupte.
Invitații la nunta Principelui Nicolae și a Alinei Binder au fost serviți cu tot felul de delicatese românești, atât în noaptea nunții, cât și înainte de eveniment, dar și a doua zi.
Nașul Liviu Popescu, unul dintre masterchef-ii de la Pro TV, a declarat pentru viva.ro că a fost o nuntă specială, „care-a durat nu trei zile, ca-n basme, ci patru. Și asta, pentru că am avut petrecere vineri seara, la Biutiful, cu 100 de invitați, sâmbătă seară, am petrecut alături de 150 de invitați la un cocktail, duminică, a fost nunta, iar astăzi (n.r. luni) ne-am reîntâlnit la brunch”.
Potrivit acestuia, de fapt, au fost două brunch-uri: „unul după 12 noaptea, un bufet cu ciorbă de potroace și bunătățuri românești, mezeluri crud uscate, brânzeturi, pâine de casă. Și acum (n.r. luni), la hotel, e brunch-ul de a doua zi, unde invitații se întâlnesc înainte de a pleca fiecare înspre casele lor, peste tot în lume”.
Referitor la meniul din noaptea nunții, Liviu Popescu a spus că acesta a fost făcut chiar de el, împreună cu Nicolae și cu Silviu Nedelea, șeful bucătarilor de la Fratelli Group, iar meniul de vinuri a fost realizat de Marinela Ardelean.
Iată preparatele cu care au fost serviți invitații!
„A fost servită numai mâncare românească, ușor reinterpretată. Și aici, Nicolae și Alina au mers pe recomandările mele: în primul rând, pâine de casă cu cartofi, grisine făcute în casă, scovergi de casă cu pastă de jumări de mangaliță. Apoi, brânză de capră din zona Ardealului, piept de rață afumat în casă, calcan din Marea Neagră, legume de grădină, sarmale de vânat, cerb cu căprioară, sarmale din gâscă cu rață și obraz de vită cu mămăligă. Toate reinterpretate, așa cum ziceam. Ca băuturi, am folosit spumantul Rhein brut, care este un spumant băut și la încoronarea Regelui Ferdinand, la Alba Iulia, în 1922. În rest, am mizat pe vinurile românești și pe o palincă din zona Ardealului”, a declarat Liviu Popescu.
Despre nunta în sine, Liviu Popescu a spus că s-a caracterizat printr-o „atmosferă foarte distinsă, prin prezența unor invitați de marcă”, din mai multe țări, precum Australia, Africa de Sud, Argentina, Belgia, Franța, Italia, Portugalia, Ungaria, Germania.
„Au fost prezente familii nobile, din toată lumea, care prin eleganță și rafinament au creat o atmosferă superbă. Invitații au arătat și că știu să se distreze, așa că s-a dansat până dimineață. Evident că nici noi nu am stat deoparte. Atmosfera a fost întreținută de muzica românească și coveruri interpretate de Aurelian Temișan si Cardinal Show Orchestra, condusă de George Natsis. DJ-ul de la Fratelli a făcut și el senzație. Ne-am simțit extraordinar, ca între prieteni”, a completat Popescu, pentru viva.ro.
La rândul său, Aurelian Temișan a scris pe contul său de Facebook că le-a cântat mirilor și invitaților melodii din repertoriul lui Ilie Micolov, al lui Tom Jones, Stevie Wonder sau Dan Spătaru.
„Și cel mai important pentru mine a fost faptul că toată lumea, după două ore în care am cântat încontinuu și în care ei au dansat deopotrivă, atât pe muzica internațională, cât și pe cea românească, mai cereau ca muzica să nu înceteze, oboseala fiind ultimul lor gând”, a adăugat Temișan.
În ceea ce privește organizarea nunții Principelui Nicolae și a Alinei Binder, Liviu Popescu a spus că i-a solicitat foarte mult atât pe miri, cât și pe nași: „A fost o pregătire de șase luni. Nicolae al României are niște protocoale moștenite din familia lui peste care nu se poate trece, așa că a trebuit să respectăm toate regulile, până la cel mai mic detaliu. S-a organizat un comitet format din 10 persoane, bucătari și manageri de la Fratelli, asta pentru că Fratelli Group s-a ocupat de mâncare și servicii, DJ de la Fratelli, echipa de la Dadoo Events, light designer, cei de la tehnic, din band. Singurul aspect unde am avut libertate a fost alegerea meniului, în rest, totul a fost strict. În ziua evenimentului, 115 oameni au lucrat pentru un număr de 250 de invitați”, a încheiat Liviu Popescu.