Cu un SMS vei ști totul despre mașina second hand pe care vrei s-o cumperi

Ultima actualizare:

    Românii nu vor mai putea fi păcăliți când cumpără autoturisme rulate
Românii nu vor mai putea fi păcăliți când cumpără autoturisme rulate

Colaborarea dintre Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Registrul Auto Român (RAR) dă roade și acestea sunt în folosul românilor. Pentru prima dată în România, cei care vor să cumpere autovehicule second hand vor putea afla prin SMS istoricul acestora.

Printre informațiile esențiale pe care românii le pot accesa de la cele două instituții se află numărul real al kilometrilor parcurși și daunele suferite de proprietar de-a lungul timpului, scrie capital.ro. Pentru a putea intra în posesia datelor, cei interesați vor trimite o solicitare prin SMS către RAR sau ASF. Acest proiect este posibil deoarece RAR deține, încă din 2007, informații despre toate autovehiculele rulate din România, iar acestea au fost culese la fiecare inspecție tehnică periodică (ITP). Serviciul nu e valabil și în cazul autovehiculelor rulate aduse din afara țării care nu au făcut măcar o ITP pe teritoriul României.

“Acest proiect îl avem în vederea noi, cei de la Registrul Auto Român, de circa trei ani de zile. Încercăm să adunăm cât mai multe date despre un autovehicul. Am găsit un sprijin foarte bun în parteneriatul cu ASF pentru un schimb de informaţii pe care să le punem la dispoziţia publicului. Un cumpărător trebuie să fie foarte bine informat şi trebuie să ia o nouă decizie în cunoştinţă de cauză. Noi punem la dispoziţie o serie de date privind istoricul kilometrajului pe care l-am adunat încă din 2007 prin staţiile noastre de Inspecţie Tehnică Periodică. Putem pune la dispoziţie alte date despre autoturism, gen an de fabricaţie, norma de poluare. În colaborare ASF vom beneficia şi de date suplimentare referitoare la daunele pe care le-a suferit un autoturism astfel încât, la sfârşit, cumpărătorul să fie foarte bine informat”, a spus George Adrian Dincă, director general RAR, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net