Cum arată palatul din marmură al lui Videanu

6 mai 2015
image
Una din multele băi e „tapetată” cu marmură de cea mai bună calitate. Robineţii sunt auriţiFoto: titanmar.ro

Marmură şi granit cât vezi cu ochii, lemn scump, piscine, sală de cinema, sală de sport, cramă. Pe scurt, palatul lui Adriean Videanu care, după cum spunea chiar el, „pare mare, dar nu e”. Nici nu poate fi prea mare o casă de 1.350 metri pătraţi!

Fost ministru al economiei şi fost primar al Capitalei, Adriean Videanu a „revenit în actualitate”, după ce a dat cu subsemnatul la DNA şi a fost reţinut, la sfârşitul lui ianuarie.

Mai mult, procurorii i-au pus sechestru pe avere, inclusiv pe vila de la Snagov, judeţul Ilfov, care, de fapt, arată mai mult a palat.

image
Vila familiei Videanu se află pe un domeniu de 5.400 mp, pe malul Lacului Snagov

Şi asta, pentru că are o suprafaţă de 1.350 mp şi este structurat pe mai multe niveluri: demisol, parter şi două etaje. „Casa de 1.350 mp pare mare, pentru că are P+1 şi o mansardă, dar nu e. Sunt patru dormitoare, o poartă, un living, un birou, un garaj şi dependinţe”, a declarat Videanu, pentru „Gândul”, în anul 2010.

image
Pavimentul e din marmură, şemineul, la fel, iar tâmplăria e din cel mai bun lemn

A completat apoi, în 2013, la Realitatea TV: „E o casă în care stau eu, mama soacră, copiii. Are o siluetă un pic mai înaltă. N-aş spune că e o casă foarte mare. E o casă care răspunde nevoilor mele”.

Tocmai de aceea are patru apartamente, 12 camere, piscină interioară, piscină exterioară, sală de cinema, sală de sport, cramă, toate „tapetate” cu multă marmură şi mult granit.

image
Marmură neagră şi portocalie pentru alte două băi

Lucru care se poate lesne observa chiar din fotografiile publicate pe site-ul Titan Mar, societate la care este acţionar Videanu.

image
Pe fundul piscinei exterioare sunt înscrise iniţialele „A” şi ”M”, de la Adriean şi Mioriţa (n.r. – soţia lui Videanu)

Tot pavimentul e din marmură, scările interioare şi exterioare, băile, de sus până jos. Nimic n-a scăpat „nemărmurit” în casa mică şi normală a familiei Videanu, care a costat 4,5 milioane €.

E cercetat sub control judiciar

Adriean Videanu e cercetat sub control judiciar în dosarul Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT. El e acuzat de complicitate la abuz în serviciu, după ce Bica a ridicat sechestrul asigurator asupra a 80 de acţiuni ale acestuia, dispus de procurorul care instrumenta dosarul Romgaz-Interagro în care era cercetat Videanu. Astfel, Bica i-a facilitat lui Videanu reintroducerea în circuitul economic a celor 80 de acţiuni, creând posibilitatea înstrăinării lor către persoane interpuse şi sustragerea de la acoperirea prejudiciului. În acel dosar, Videanu e cercetat pentru că l-ar fi favorizat pe Ioan Niculae, iar prin intervenţiile sale în sprijinul firmei Interagro ar fi fost pus în pericol sistemul energetic naţional.

Click! spune

Ultima declaraţie de avere a lui Videanu datează din 2010, când încă era demnitar. Potrivit acesteia, Videanu deţine: un imobil de 1.340 mp în Snagov; o clădire de 93 mp şi alta de 80,49 mp; bijuterii şi ceasuri de 183.000 €; tablouri şi obiecte de artă estimate la 37.000 euro; două conturi în lei de 31.444,11 lei, respectiv, 7.473,71 lei; un cont în euro de 12.763,10 €; dividende la două societăţi comerciale; 66.906 acţiuni la trei societăţi comerciale.

loredana chivu jpg
2vancea botez jpg
cub marioara man gheorghe png
kate profimedia 0692807495 jpg
1alexandra stan mihai morar png
bianca dragusanu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg
4 vladimir putin doctor profimedia 0343495914 jpg jpeg
refugiati ucraina jpg