Cum arată tramvaiul turcesc de 2 milioane de euro de la Timişoara. E cel mai performant din lume

Ultima actualizare:

    Tramvaiul turcesc de 2 milioane de euro a ajuns la Timişoarafoto: Facebook
Tramvaiul turcesc de 2 milioane de euro a ajuns la Timişoarafoto: Facebook

Primul din cele 21 de tramvaie contractate de Primăria Timişoara de la firma turcească Bozankaya a ajuns, vineri noapte, în oraşul de pe Bega.

Tramvaiul fabricat la Ankara a ajuns la Timişoara cu un transport agabaritic, care a traversat Turcia, Bulgaria şi România. Trailerul cu a adus tramvaiul de 2 milioane de euro a ajuns în zona Catedralei aproape de miezul nopţii. Echipa de la fabrica Bozankaya s-a ocupat să pună tramvaiul pe şine, urmând ca acesta să ajungă după ore 3 în depou. Tramvaiul a fost aşteptat de zeci de timişoreni, curioşi să vadă minunea.  


    Tramvaiele turceşti au lungimea de 32 de metrifoto: Facebook
Tramvaiele turceşti au lungimea de 32 de metrifoto: Facebook

Tramvaiul va fi în teste la Timişoara timp de aproximativ trei luni, acesta urmând să fie introdus în circulaţie după omologarea de la Autoritatea Feroviară Română (AFER). Tramvaiele turceşti au lungimea de 32 de metri; capacitatea totală de 295 de pasageri (66 pe scaune + 229 în picioare). Preţul unui tramvai depăşeşte 2 milioane de euro, finanţarea în proporţie de 80% fiind din fonduri europene. Culiţă Chiş, directorul Direcţiei Tehnice a Primăriei Timişoara a exclamat: Ne-am făcut datoria. Aveţi aici cel mai performant tramvai din lume!

Dominic Fritz: "Este un proiect care are o amploare uriaşă"

“Este un moment important pentru Timişoara, pentru sistemul de mobilitate din oraş, avem primul tramvai nou după 50 de ani. Este un proiect care are o amploare uriaşă. Vorbim despre 21 de tramvaie. Proiectul a început în urmă cu patru ani, echipa a lucrat cu foarte multă dedicaţie. Acest tramvai a fost făcut pentru Timişoara, nu l-am comandat din catalog. Vreau să mulţumesc echipei din Direcţia Tehnică. Timp de o lună vor fi teste pe Linia 1, sperăm că totul o să meargă bine şi vor ajunge şi celelalte tramvaie. Acest tramvai e un simbol pentru ce vom face în următorii ani. Mulţumesc şi echipei din Turcia, pentru care acest tramvai este primul în Europa. Au lucrat mult cu autobuze, au livrat inclusiv în Germania, dar este primul lor tramvai”, a declarat primarul Dominic Fritz.  

Vezi mai multe detalii și imagini video, pe www.adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net