Cum își cheltuie banii cei din Generația Z. Ce scoate la iveală un nou studiu

Un nou studiu arată că femeile și bărbații din generația Z au diferențe mari atunci când vine vorba despre cheltuirea banilor, dar și petrecerea timpului liber. Spre exemplu, cercetătorii au observat că jocurile reprezintă o mare parte din viața bărbaților din generația Z, iar aplicațiile precum TikTok și Instagram sunt foarte populare în rândul femeilor.

Diferențe dintre bărbații și femeile din generația Z Foto: Pixabay.com
Diferențe dintre bărbații și femeile din generația Z Foto: Pixabay.com

Aplicații populare pentru femeile din generația Z

Un studiu făcut de Morning Consult, publicat în august a constatat că bărbații și femeile din Generația Z – un termen folosit pentru a descrie persoanele născute între 1997 și 2012 – au diferențe specifice atunci când vine vorba de a cheltui banii și de a avea activități de petrecere a timpului liber. De exemplu, cercetătorii au descoperit că una dintre principalele diferențe dintre bărbați și femei este ce site-uri de socializare folosesc cel mai mult.

Aplicații precum TikTok și Pinterest au fost mult mai populare în rândul femeilor din generația Z, în timp ce bărbații din generația Z au mai multe șanse să folosească aplicații precum Reddit și X, iar anterior, Twitter. Mai multe femei din generația Z folosesc și Instagram, comparativ cu bărbații. Potrivit raportului, femeile din generația Z sunt „constrânse de comunitate” atunci când e vorba de modul în care se implică în rețelele sociale și „au mai multe șanse să se identifice cu idealurile comune, cum ar fi prietenia strânsă, oferirea de cadouri și punerea nevoilor altora înainte de nevoile lor”.

Bărbații din generația Z joacă jocuri pe consolă 

Cercetătorii au observat că jocurile reprezintă o mare parte din viața bărbaților din generația Z. Majoritatea mare a bărbaților din generația Z au spus că joacă jocuri pe consolă (77 la sută) și pe computer (67 la sută) cel puțin o dată pe săptămână – considerabil mai mult decât femeile din generația Z.

Când vine vorba de știri, bărbații din generația Z le preferă pe cele de pe online, în comparație cu femeile. Nu este prima dată când cercetătorii sunt îngrijorați de obiceiurile de cheltuieli ale generației Z. În luna mai, un raport de la Qualtrics comandat de Intuit Credit Karma a constatat că aproape jumătate dintre tinerii adulți se confruntă cu „dismorfie monetară” – având o viziune distorsionată a finanțelor.

Ce mai arată sondajul realizat 

Generația Z și milenialii care au experimentat „dismorfie monetară” au mai multe șanse să se simtă din punct de vedere financiar în spatele colegilor lor, 82% observând că s-au luptat cu insecuritatea financiară. În sondajul efectuat pe 1.006 adulți din SUA cu vârsta peste 18 ani, 29% dintre adulții din SUA au spus că adesea își compară situația financiară cu a altora, având sentimente de inadecvare și nesiguranță.

Aceste sentimente s-au găsit predominant în rândul adulților mai tineri, în special 43% din generația Z și 41% dintre mileniali. În ciuda faptului că 48 % dintre generația Z și 59 % dintre mileniali au raportat că se simt în urmă, alți 59 % dintre respondenți au spus că se simt stabili din punct de vedere financiar, ceea ce indică o diferență între modul în care se văd pe ei înșiși și își percep realitatea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Oana Paraschiv și Mihai Găinușă (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
control aeroport jpg
ion iliescu inquam photos jpg
doliu 4 e1705263902166 0 t jpg
Inundatii Slobozia Conachi  Foto Inquam Photos   George Calin (6) jpg
Masina de spalat rufe jpg
garcia calavera blog jpg
fructe uscate 600x400 jpeg
Olt 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net