Cum se circulă cu autobuzele și metroul în scenariul roșu, în Capitală. Reguli impuse prin lege

Ultima actualizare:

    Pasagerii prinși fără mască de protecție în mijloacele de transport în comun sunt amendați de polițiștiFoto: Poliția Locală a Municipiului București
Pasagerii prinși fără mască de protecție în mijloacele de transport în comun sunt amendați de polițiștiFoto: Poliția Locală a Municipiului București

Capitala se află la o rată e infectare de 4,35 la mia de locuitori, astfel că reprezentanții Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență au stabilit reguli și pentru circulația cu mijloacele de transport în comun.

Bucureștiul a intrat de noaptea de vineri spre sâmbătă în scenariul roșu, când au fost aplicate restricții, inclusiv în ceea ce privește transportul în comun.

Astfel, potrivit Hotărârii 56, din 24 septembrie, este interzis transportul rutier de persoane prin servicii ocazionale, precum și suplimentarea unor curse regulate, pentru participarea la procesiuni, pelerinaje religioase către locurile unde se desfășoară.

Totodată, STB este obligată să monitorizeze permanent gradul de ocupare a mijloacelor de transport, mai ales la orele de vârf, pentru a nu se aglomera.

Reguli pentru urcarea și coborârea din autobuze, troleibuze și tramvaie

De asemenea, accesul pasagerilor în autobuze și troleibuze se va face pe la ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși. În tramvaie se va urca pe la ușa din mijloc și se va coborî pe celelalte uși.

Tot STB trebuie să infomeze călătorii prin mijloace audio-video legat de obligativitatea purtării măștii de protecție, și de evitarea coonsumului de produse în mijloacele de transport în comun.

Masca este obligatorie la metrou și în autobuze și tramvaie

Metrorex îi va informa și îndruma pe călători prin instațiile de sonorizare despre situațiile de aglomerare apărute, dar și despre faptul că trebuie să poarte mască și să păstreze distanța.  

Pentru nerespectarea regulilor de către călători amenda este cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 24 februarie capul sfantului ioan botezatorul icoana de  sorin vintzeanu jpeg
pizza politie pixabay jpg
Dorin Cioaba regele romilor FOTO www turnulsfatului ro jpeg
durere cap ochi jpg
extrageri loto
4 front 1 jpg
turnul eiffel shutterstock 1391056664 jpg
front marte 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net