Cum se circulă cu autobuzele și metroul în scenariul roșu, în Capitală. Reguli impuse prin lege

26 septembrie 2021
image
Pasagerii prin╚Öi f─âr─â masc─â de protec╚Ťie ├«n mijloacele de transport ├«n comun sunt amenda╚Ťi de poli╚Ťi╚ÖtiFoto: Poli╚Ťia Local─â a Municipiului Bucure╚Öti

Capitala se afl─â la o rat─â e infectare de 4,35 la mia de locuitori, astfel c─â reprezentan╚Ťii Comitetului Municipiului Bucure╚Öti pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â au stabilit reguli ╚Öi pentru circula╚Ťia cu mijloacele de transport ├«n comun.

Bucure╚Ötiul a intrat de noaptea de vineri spre s├ómb─ât─â ├«n scenariul ro╚Öu, c├ónd au fost aplicate restric╚Ťii, inclusiv ├«n ceea ce prive╚Öte transportul ├«n comun.

Astfel, potrivit Hotărârii 56, din 24 septembrie, este interzis transportul rutier de persoane prin servicii ocazionale, precum și suplimentarea unor curse regulate, pentru participarea la procesiuni, pelerinaje religioase către locurile unde se desfășoară.

Totodată, STB este obligată să monitorizeze permanent gradul de ocupare a mijloacelor de transport, mai ales la orele de vârf, pentru a nu se aglomera.

Reguli pentru urcarea și coborârea din autobuze, troleibuze și tramvaie

De asemenea, accesul pasagerilor ├«n autobuze ╚Öi troleibuze se va face pe la u╚Öa din fa╚Ť─â, iar cobor├órea pe celelalte u╚Öi. ├Än tramvaie se va urca pe la u╚Öa din mijloc ╚Öi se va cobor├« pe celelalte u╚Öi.

Tot STB trebuie s─â infomeze c─âl─âtorii prin mijloace audio-video legat de obligativitatea purt─ârii m─â╚Ötii de protec╚Ťie, ╚Öi de evitarea coonsumului de produse ├«n mijloacele de transport ├«n comun.

Masca este obligatorie la metrou și în autobuze și tramvaie

Metrorex ├«i va informa ╚Öi ├«ndruma pe c─âl─âtori prin insta╚Ťiile de sonorizare despre situa╚Ťiile de aglomerare ap─ârute, dar ╚Öi despre faptul c─â trebuie s─â poarte masc─â ╚Öi s─â p─âstreze distan╚Ťa.  

Pentru nerespectarea regulilor de către călători amenda este cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
2vancea botez jpg
1alexandra stan mihai morar png
cub jojo admin gif
Victoria Beckham (4) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg