Cum va fi vremea în luna august. Climatolog: „Se termină canicula, vin furtunile”

Ultima actualizare:

    August va fi o lună ploioasă
August va fi o lună ploioasă

Despre cum va fi vremea în luna august, când scăpăm de caniculă și unde vor cădea ploi a vorbit meteorologul Roxana Bojariu într-un interviu acordat Digi24. Specialistul anunță pentru luna august temperaturi mai scăzute, ploi, furtuni și vijelii, cu grindină și descărcări electrice.

Zilele de caniculă sunt pe final, anunță specialistul în meteorologie Ruxandra Bojariu, iar căldura extremă va fi înlocuită de vijelii în toată țara. "Există o informare care ne spune că până sâmbătă dimineață întreaga țară va fi sub instabilitate atmosferică și vom avea iarăși vijelii, ploi torențiale, descărcări electrice, episoade de grindină, intensificări de vânt. Așa că, dacă scăpăm în sud de caniculă, vin furtunile - în toată țara vin furtunile", a avertizat meteorologul.

Vremea în august: scăpăm de caniculă, dar ne așteaptă furtunile 

Specialistul a mai precizat că luna august nu va mai avea valuri de căldură atât de puternice, dar nici nu exclude ca lucrurile să se schimbe brusc. „După furtuni, chiar dacă mai cresc temperaturile, așa cum arată lucrurile acum se pare că nu vom mai avea un val de căldură foarte puternic. Dar lucrurile se pot schimba foarte rapid, e bine să urmărim toate actualizările, chiar dacă, așa cum arată acum informațiile, luna august pare să fie destul de liniștită din punct de vedere al temperaturilor foarte ridicate. Dar, încă o dată, estimările cu anticipație mai mare nu sunt tot atât de precise ca prognozele de zi cu zi. Pe de altă parte, ele indică ce se întâmplă față de o referință medie, nu pot să prognozeze fenomenele extreme", a mai arătat expertul climatolog.  "Fenomenele extreme, pe durate mai scurte de timp, se pot întâmpla pe tot parcursul lunii august și probabil că vijelii vom mai avea, cu aceste intensificări de vânt, cu episoade de grindină și aceste ploi de vară, dar cu cantități, ați văzut, care pot deveni foarte importante", a avertizat Roxana Bojariu.

Prognoza meteo până pe 9 septembrie

Prognoza pentru lun august vine cu vești nu tocmai bune. Vom avea parte de ploi, multe dintre ele însemnate cantitativ, care vor produce în anumite zone din țară inundații și viituri. Nu scăpăm nici de furtuni, vijelii cu grindină, tunete și fulgere. 

Săptămâna 09.08.2021 – 16.08.2021

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 16.08.2021 – 23.08.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea estică a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Săptămâna 23.08.2021 – 30.08.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile nordice și estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi în general excedentar, mai ales în regiunle nord-estice și zona Carpaților Orientali. Excepție vor face regiunile nord-vestice și extremitatea de sud a țării, unde cantitățile de apă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 30.08.2021 – 06.09.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte în regiunile estice și nord-estice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă, vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales zonele montane.

image
image
image
image
image
image
image png
Fontana di Trevi FOTO Shutterstock jpg
image 2020 10 8 24339294 0 carte identitate jpg
naufragiu grecia jpg
bani euro pixabay jpg
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
Waldspirale darmstadt jpg
scortisoara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net