Cum va fi vremea în octombrie. Temperaturi neașteptate anunțate pentru această perioadă

În cea mai mare parte a ţării, temperaturile încep să scadă faţă de ziua precedentă, însă oricum vremea se va menţine deosebit de caldă pentru începutul lunii octombrie.

Prognoza meteo pentru luna octombrie 2023 Foto: Shutterstock
Prognoza meteo pentru luna octombrie 2023 Foto: Shutterstock

Ce vreme aduce luna octombrie 

Vremea continuă să aducă valori termice mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă din an. Octombrie va debuta, de asemenea, cu o vreme caldă. Și mâine ne așteptăm la valori maxime de 30 de grade, în special în partea de sud, sud-est. Inclusiv în Capitală temperaturile se vor situa în jurul valorilor de 28-30 de grade. Astăzi, vor fi de interes intensificările de vânt în zona montană, în Dobrogea și în jumătatea de est a țării, acolo unde vitezele la rafală vor atinge 40-50 km/h.

Temperaturile se vor situa frecvent între 20-27 de grade până la finalul primei decade din cea de-a doua lună de toamnă, chiar dacă săptămâna viitoare va debuta cu valori ușor în scădere. Totuși, acestea vor caracteriza o vreme în general frumoasă și caldă”, a spus Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie, pentru Antena3 CNN.ro

Prognoza meteo 2 - 10 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, îndeosebi în cele sud-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice.

Vremea în perioada 9 - 16 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toată țara. Regimul pluviometric va fi deficitar în vestul, sud-vestul, precum și în zona de munte din sudul țării, în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

Cum va fi vremea în perioada 16 - 23 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și estice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă la nivelul întregii țări.

Când va ninge pentru prima oară în România

Cu ceva vreme în urmă, specialiștii au precizat când va fi prima ninsoare în România, menționând că anul acesta iarna va veni mai curând comparativ cu anii precedenți. Potrivit meteorologilor, bucureștenii vor avea parte de primii fulgi de nea pe data de 18 noiembrie, când precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, urmând ca pe timpul nopții să cadă prima ninsoare. Trebuie să știți însă că este vorba doar despre un episod sporadic, și asta deoarece va ține doar o zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
Raceala la pisici pisica cu labuta pe fata 768x512 webp
pyramids 2159286 1280 jpg
urs oreo furat dulciuri jpg
aeronava animawings jpeg
pestera vantului jpg
supermarket 949913 1280 jpg
adolescent supravietuire alunecare 120m jpg
MAE
image
actualitate.net
image
actualitate.net