Dacian Cioloș începe negocierile pentru formarea noului Guvern. Când are loc prima întâlnire și cine va participa

Ultima actualizare:

    Dacian Cioloș amână negocierile cu liderii partidelor după ședința de Guvern de miercuri
Dacian Cioloș amână negocierile cu liderii partidelor după ședința de Guvern de miercuri

Premierul desemnat Dacian Cioloș se întâlnește miercuri, 13 octombrie, cu liderii PNL, UDMR și cei ai minoritîților naționale în încercarea de a obține o majoritate pentru formarea noului Guvern. Echipa de negociere a USR va fi formată din Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu şi Ionuţ Moşteanu.

Premierul desemnat, Dacian Cioloș, a anunțat că va avea o primă discuție cu liderii PNL, UDMR și ai minorităților naționale miercuri seara, după ședința Guvernului. 

Dacian Cioloș, despre jocurile politice și momentul adevărului 

Premierul propus de Klaus Iohannis a afirmat că „cel mai probabil, o primă întâlnire o vom organiza mâine (miercuri - n.r.), pentru că am înțeles că PNL va avea în seara asta un Birou Politic pentru a discuta un eventual mandat. Știu că, de multe ,în politica din România astfel de mișcări sunt văzute ca jocuri politicianiste, capcane, sau uneori sunt jucate populist. Noi ne-am asumat însă acest rol pentru că eu cred că e și un moment al adevărului. Suntem într-o perioadă de criză și în astfel de momente politicienii trebuie să-și asume responsabilitatea”, a spus Cioloș.

Cioloș are 10 zile la dispoziție să formeze un Guvern cu care să vină în Parlament

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni, după consultările de la Palatul Cotroceni, că a decis să îl desemneze pe liderul USR Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru, după căderea guvernului PNL condus de Florin Cîţu, în urma moţiunii de cenzură adoptate săptămâna trecută în Parlament.

Dacian Cioloș are la dispoziție, potrivit Constituției, 10 zile pentru a obține cele 234 de voturi minimum necesare pentru a obține votul de încredere în Parlament. În cazul în care nu va reuși acest lucru, poate să-și depună mandatul de premier desemnat, anunțând eșecul formării majorității, sau poate să se prezinte în fața Parlamentului, pentru a fi respins prin vot.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net