Daciana Sârbu a dat lovitura cu prăjiturile! Soția lui Victor Ponta și-a deschis a patra cofetărie

Ultima actualizare:

Fostul europarlamentar Daciana Sârbu a reușit să depășească provocările cu care s-a confruntat toată industria HoReCa din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, într-o perioadă în care o mulțime de afaceri și-au închis porțile, soția lui Victor Ponta și-a deschis cea de-a patra cofetărie.

image

Daciana Sârbu a renunțat definitiv la politică pentru a se dedica unei pasiuni mai vechi. În urmă cu mai mulți ani a făcut o școală de cofetari la Paris și s-a întors în țară pentru a deschide o afacere pornind de la dulciurile copilăriei. În 2015 a deschis prima cofetărie, iar afacerea a crescut constant, astfel că Daciana își primește clienții în cea de-a patra locație, începpânde cu această săptămână.

Cele patru cofetării sunt deschise în centrul și în zona de nord a Capitalei și au în meniu rețete clasice din gastronomia franceză, precum tarta cu lămâie şi bezea, choux-à-la crème sau macaron, alături de prăjiturile care i-au marcat copilăria fostului europarlamentar, precum salamul de biscuți, biscuiții cu magiun sau prăjitura cu mere.

“Îmi doresc ca business-ul să crească în continuare, în acelaşi mod organic, controlat ca şi până acum: vrem să ne asigurăm că oferim mereu aceeaşi calitate şi să ne păstrăm atenţia pentru detalii”, a declarat Daciana Sârbu, potrivit Adevărul.ro.

Daciana Sârbu, schimbare profesională radicală după 40 de ani

Daciana Sârbu s-a întors pe băncile școlii după vârsta de 40 de ani, pentru că a simțit nevoia unei reorientări profesionale.

A renunțat complet la politică după 20 de ani în care a fost foarte activă. Povestea cu prăjiturile a pornit după ce și-a dat seama că îi este imposibil să găsească un loc cu prăjituri bune în care să stea de vorbă cu fiica ei, într-o atmosferă relaxată și familiară.

”Eu îmi doream foarte mult un loc cu prăjituri bune, unde să merg cu fiica mea, Irina, și să povestim. E greu să găsești un dulce bun pentru cei mici și, în același timp, în care părinții să aibă încredere. Lucru care m-a motivat să îmi imaginez cum ar arăta cofetăria ideală pentru toate vârstele”, a declarat la un moment dat Daciana pentru Click!

Începutul n-a fost deloc ușor, pentru că nu-I comod să te întorci la școală, într-un domeniu complet nou, mai ales când ai depășit de mult vârsta studenției și mai ai și copii acasă.  

”Am urmat modulul de începători, timp de 3 luni, din cadrul Le Cordon Bleu, la Paris. Recunosc, a fost o etapă foarte complicată din viața mea. Cred că întoarcerea la școală la 40 și-un pic de ani nu e tocmai ușoară: program intens de dimineață până seara, multă practică pe lângă și mai multă teorie. M-a ajutat ambiția și am terminat-o cu brio. Iar ce mi-a plăcut cel mai mult a fost experiența pe care am avut-o cu oamenii de acolo”, a dezvăluit fosta soție a lui Victor Ponta pentru Click!

Ce a urmat e deja istorie. Daciana Sârbu tocmai a deschis cea de-a patra cofetărie, în București, păstrând meniul inițial, cu prăjiturile create după gustul ei, cu texturi lejere, multe fructe, bezea și foarte puțină ciocolată. 

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net