Dai 2 lei şi fentezi traficul pe aici

Ultima actualizare:

    Cea mai nouă scurtătură la care apelează şoferii bucureşteni îţi poate scurta drumul din Militari spre centru cu 15 minuteFotografii: Dorin Constanda
Cea mai nouă scurtătură la care apelează şoferii bucureşteni îţi poate scurta drumul din Militari spre centru cu 15 minuteFotografii: Dorin Constanda

Bulevard mare, dar cu probleme de trafic la fel de mari. E vorba de „Iuliu Maniu”, o arteră sufocată de maşini dimineaţa şi între orele 16.00-19.30. Unii dintre şoferi i-au venit însă de hac. Au găsit cea mai bună cale de a evita ambuteiajele de la orele de vârf. Click! le-a luat urma şi vă vinde şi vouă pontul.

Cine stă în Militari şi pleacă cu maşina la serviciu îşi blesteamă zilele în fiecare dimineaţă. Sute de şoferi „se bat” pentru un loc mai în faţă la semafor, pietonii ignoră „zebrele”, nervi, claxoane, înjurături. Dacă mai pui la socoteală maşinile parcate aiurea, ai tabloul complet al unui bulevard imposibil de străbătut tocmai când te-ai aşternut la drum.

La intersecţia Lujerului însă totul se schimbă. Aici, şoferii ingenioşi şi cu dare de mână au descoperit traseul care le scurtează timpul petrecut în trafic cu cel puţin 15 minute. Cei care vin dinspre Gorjului fac stânga, în intersecţie, pe strada Fabricii, apoi intră în curtea fostei fabrici Semănătoarea. Aici opresc la barieră, ridică o cartelă magnetică, apoi primesc aprobare să străbată cei 800 de metri ai curţii.

Cu 50 de metri înainte de a ieşi de pe proprietatea Sema Parc se opresc la casierie pentru a achita taxa de 2 lei, percepută pentru tranzit. După achitare, maşinile ies în Splaiul Independenţei, la doi paşi de staţia de metrou Petrache Poenaru şi de Municipalitate.

Urmând traseul scurtat, şoferii parcurg distanţa dintre intersecţia Lujerului şi Pasajul Basarab (2,6 km) în 10 – 12 minute. Am ales ca destinaţie zona pasajului de la Basarab, fiindcă de aici şoferii au posibilitatea să se îndrepte cu uşurinţă spre centrul sau nordul oraşului, indiferent ce traseu aleg.

Celălalt drum, prin Bd. Iuliu Maniu – Bd. Vasile Milea – Pasajul Basarab (2,9 km) e parcurs în 25-27 de minute. Ce-i drept, la finalul lui eşti mai „bogat” cu 2 lei, dar plin de nervi, cu un consum crescut de carburnat şi de noxe. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
tiff cluj gala deschidere
astrazeneca jpeg
bookkeeping 615384 1280 jpg
hol spital jpeg
eurovision jpg
Dealul Sanpetru din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (57) jpg
Heatwave (1) 1712718758115 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net