Dan Grecu împlinește vârsta de 68 de ani. A fost ”Stăpânul inelelor” în anii ʼ70


    Multiplul campion european si mondial, gimnastul român Dan Grecu împlinește vârsta de 68 de ani, la 26 septembrieFOTO: adevarul.ro
Multiplul campion european si mondial, gimnastul român Dan Grecu împlinește vârsta de 68 de ani, la 26 septembrieFOTO: adevarul.ro

Dan Grecu, marele gimnast român, împlinește la 26 septembrie vârsta de 68 de ani. Este supranumit ”Stăpânul inelelor” pentru forța și grația cu care a reușit să controleze acest aparat. A intrat în Cartea Recordurilor cu cinci titluri europene din opt posibile.

Multiplul campion european si mondial, gimnastul român Dan Grecu împlinește vârsta de 68 de ani, la 26 septembrie. Dan Grecu este primul gimnast român care a adus țării o medalie de aur, iar ca antrenor a crescut generații întregi de sportivi de succes.

Cine este Dan Grecu

Dan Grecu s-a născut la Bucureşti la 26 septembrie 1950, într-o familie cu cinci copii. Tatăl a fost ofiţer de grăniceri. Toţi cinci copii au făcut gimnastică de mici, dar numai Dan şi Valentin au făcut gimnastică de performanţă. Şi-au petrecut copilăria în mai multe oraşe, iar în 1958 (la vârsta de 8 ani), la Iași, a început gimnastica, dintr-o joacă. Din 1962, revine la București și se legitimează la Școala Sportivă, apoi la Clubul Sportiv Școlar Viitorul. Din 1969, Dan Grecu se legitimează la Clubul Dinamo unde rămâne până în 1980, când se retrage din activitate. Ulterior, va antrena gimnaștii de la Clubul Dinamo și lotul masculin de gimnastică al României.

În 1974 era atât de cunoscut, încât a fost invitat alături de stelele gimnasticii mondiale într-un turneu internaţional în Brazilia. Este anul în care Dan Grecu a obținut prima medalie de aur, la inele, din istoria gimnasticii românești, la Campionatul Mondial de la Varna.

Marele regret al lui Dan Grecu este faptul că îi lipseşte din palmares aurul olimpic, scrie adevarul.ro.

Gimnastul român Dan Grecu a intrat în Cartea Recordurilor cu cinci titluri europene din opt posibile
Gimnastul român Dan Grecu a intrat în Cartea Recordurilor cu cinci titluri europene din opt posibile

În 1976, la Montreal, a ajuns pe locul 6 cu echipa și s-a calificat în trei finale - paralele, sărituri și inele. La inele, pe fondul unei accidentări grave, a obținut doar medalia de bronz. A participat la finale după ce i-a fost administrat un anestezic, permis doar într-o jumătate de doză. În şase luni s-a refăcut şi a continuat să aducă medalii României.

Dan Grecu în Cartea Recordurilor

În 1984, la Reșița, Dan Grecu a înființat Centrul Național de pregătire pentru juniori și tineret. L-a adus alături de el pe antrenorul Titi Hărgălaş şi au făcut acolo minuni.

A intrat în Cartea Recordurilor cu cinci titluri europene din opt posibile: aur cu echipa, aur Marian Drăgulescu la individual compus, aur la sărituri cu Marian Drăgulescu, aur la sol tot cu Marian Drăgulescu și aur la cal cu Ioan Suciu.

Sursa: adevarul.ro

zodia singura de sarbatori jpg
cub cristina spatar png
FotoJet jpg
Nicolae si Elena Ceausescu jpg
cub catalin botezatu dubai png
Parcare cu panouri solare FOTO Shutterstock
accident brasov
Dana Savuica si sora Gabriela, foto OK jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
eren yilmaz tiktok jpg
bani plati stare de urgenta jpeg
regele mihai si regina ana jpg
Parcare cu panouri solare FOTO Shutterstock
Tăierea porcului de Crăciun. Sursă foto: Pixabay
foto schengen jpg