De ce au ales cei doi tineri din Bacău să se cunune în straie populare

27 octombrie 2016
article img
Diana și Mihai iubesc obiceiurile româneștifoto: adevarul.ro

Milioane de oameni au fost impresionați de faptul că Diana (28 de ani) şi Adrian Mihai Enache (29 de ani) au ales să se cunune religios în straie populare. Și nașii care le-au stat alături au purtat costume românești. Totul, din dragoste pentru tradiții și istorie. Iată cum au decis cei doi tineri să facă această alegere!

Diana și Mihai s-au cununat religios la Biserica Militară „Sfântul Gheorghe“din Bacău, în 16 octombrie. De atunci fotografiile de la nunta lor fac înconjurul lumii. Și asta, pentru că cei doi miri, nașii și familiile lor au ales să poarte costume populare.

Diana şi Mihai sunt iubitori de istorie, îndrăgesc Basarabia, obiceiurile poporului român şi sunt implicaţi în diverse activităţi culturale, de-o parte şi de alta a Prutului. Acestea sunt motivele pentru care în ziua nunții lor s-au îmbrăcat românește, au mâncat, au dansat și au cântat românește. Mai ales, că, la petrecere, le-au cântat artiştii trupei Haiducii din Costeşti, raionul Ialoveni, din Republica Moldova.

„Încă dinainte să ne cunoaştem, atât eu, cât şi soţul meu eram uniţi prin apartenenţa la valorile familiei tradiţionale româneşti şi creştine pe care fiecare voia să o întemeieze. Mihai este pasionat de istorie. Eu sunt o mare iubitoare a Basarabiei. Ne-am cunoscut ca voluntari în diverse proiecte pentru românii din Basarabia, organizând şcoli de vară pentru elevii de acolo, donaţii de cărţi şi alte evenimente culturale. Toate aceste elemente întâlnindu-se, nunta a venit de la sine, fără să facem un efort deosebit în organizarea unei nunţi tradiționale”, a declarat, Diana, pentru adevarul.ro.