De ce lumea îl iubește pe Pomohaci. „A fost un lider religios, un fel de Arsenie Boca!”

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Psihologii cred că preotul Cristian Pomohaci a creeat un fenomen în jurul său. A fost surprins făcând avansuri unui tânăr de 17 ani, dar pentru admiratorii săi, acest lucru nu pare să conteze.

În urmă cu două luni, cazul Cristian Pomohaci făcea înconjurul televiziunilor. O înregistrare a unei conversaţii plină de picanterii care ar fi avut loc între preot şi un adolescent de 17 ani zguduia Biserica Ortodoxă. Potrivit ziardecluj.ro, preotul Cristian Pomohaci ar fi încercat să aibă relaţii nepotrivite cu un minor în vârstă de 17 ani. Autorii articolului susţin că înregistrarea audio ar surprinde o conversaţie înregistrată de adolescentul căruia preotul Pomohaci i-ar fi făcut propuneri indecente.

La nici o lună, Pomohaci se trezea cu un dosar care ajungea fix pe masa Parchetului General. În aceeași zi, Pomohaci a fost chemat la sediul Arhiepiscopiei din Alba Iulia, pentru a răspunde întrebărilor oficialilor BOR, care deschiseseră propria anchetă. Timp de 3 ore, în curtea Catedralei Ortodoxe din oraș, s-au adunat câteva sute de oameni care au cântat melodii bisericești și s-au rugat cu voce tare pentru Pomohaci. 

La finele lunii iulie, preotul avea să fie caterisit. Psihologul Mihai Copăceanu a încercat să explice resorturile care i-au determinat pe oameni să reacționeze așa. „Pe de o parte cei apropiaţi de spiritualitate şi de poziţia, identitatea, autoritatea şi rolul său de preot, cei care l-au cunosc în mod direct sau nu, adică cei care preţuiesc calităţile spirituale, serviciile religioase de care au beneficiat sau au auzit. Şi nu sunt puţini, deci o fidelitate care are la bază raţiuni religioase. Trebuie să subliniez că domnia sa a fost un lider religios, a creat un fenomen cu impact naţional în propria parohie, un fel de «Arsenie Boca 2». Pe de altă parte, există categoria celor care l-au susţinut observând comportamentul său de interpret, apariţiile publice larg mediatizate, prestanţa, succesul artistic, discursul cu impact şi mai ales tipul de melodii pe care le interpreta. Toţi aceşti factori au creat o imagine solidă şi greu de destabilizat mai ales în România”, a spus psihologul Mihai Copăceanu pentru adevarul.ro.

Puteți citi mai multe despre reacția altor psihologi despre cazul Pomohaci pe adevarul.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net