Decizie neaşteptată a lui Prunariu după ce i-a murit nepoata! «Cuvintele sunt prea mici pentru a ne exprima suferinţa»

Ultima actualizare:

    Arina l-a însoţit pe bunicul său în tabăra de pe Dunăre şi anul trecutFoto: Atlantykron.org
Arina l-a însoţit pe bunicul său în tabăra de pe Dunăre şi anul trecutFoto: Atlantykron.org

„Cuvintele sunt prea mici pentru a ne exprima suferinţa”, a spus Dumitru Prunariu, la câteva ore de la înmormântarea nepoatei sale. El a precizat că familia nu învinovăţeşte pe nimeni de moartea fetiţei.

„Nu am acuzat pe nimeni şi nici nu o vom face. Nu dăm în judecată pe nimeni şi nici nu cerem vreo anchetă la Ministerul Sănătăţii sau Colegiul Medicilor”, a declarat Dumitru Prunariu, potrivit Mediafax. „Traversăm o perioadă foarte grea. Cuvintele sunt prea mici pentru a ne exprima suferinţa”, a mai precizat Prunariu, miercuri seară, la doar câteva ore de la înmormântarea nepoatei sale. 

Arina Prunariu a fost condusă pe ultimul drum miercuri (12 august)

O meningită galopantă i-a curmat viaţa Arinei, duminica trecută. Fetiţa de 11 ani s-a stins în braţele mamei, iar, de atunci, familia trăieşte un coşmar. Copila fusese într-o tabără dedicată studiului, pe Dunăre. De altfel, Academia Atlantykron este un loc în care bunicul său merge an de an, în calitate de invitat. Chiar şi anul trecut, fetiţa l-a însoţit pe bunic la Academia Atlantykron.

Arina, alături de Dumitru Prunariu şi de alţi invitaţi ai Academiei
Arina, alături de Dumitru Prunariu şi de alţi invitaţi ai Academiei

Participanţii la Academie învaţă de la profesionişti
Participanţii la Academie învaţă de la profesionişti

După tabără, au urmat câteva zile la mare, iar în seara zilei de 8 august, Arina a început să se simtă rău. Părinţii au chemat Ambulanţa Nicomed, medicul stabilind, potrivit simptomelor, că fetiţa are enterocolită. I-a eliberat o reţetă şi le-a spus părinţilor să o ducă pe copilă la spital, dacă i se înrăutăţeşte starea. Lucru care s-a şi întâmplat. Arina a ajuns la Institutul „Matei Balş” în stare foarte gravă. Medicii au stabilit că are meningită meningococică, însă, n-au mai putut face nimic pentru ea.

Tabăra în care a fost Arina, pe o insulă

Academia Atlantykron se desfăşoară pe o insulă, în mijlocul Dunării, aproape de ruinele antice de la Capidava, la 20 km de Cernavodă (Constanţa). Tabăra se desfăşoară în august şi durează zece zile. Academia este deschisă tinerilor între 15 şi 29 de ani. Copiii sub 15 ani trebuie să fie însoţiţi de un adult. Aici, tinerii se întâlnesc, discută şi învaţă împreună, alături de oameni de ştiinţă, artişti, scriitori etc.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net