Declarația pe propria răspundere poate fi refolosită prin schimbarea datei. Care e condiția!

Ultima actualizare:

    foto: Pixabay
foto: Pixabay

Suntem în Săptămâna Mare, a trecut aproape o lună de la prima ordonanță militară, anunțată pe 18 martie, iar românii încă au întrebări legat de ceea ce pot face în afara locuinței lor, mai ales în legătură cu Paștele. Pot să refolosesc declarația pe propria răspundere? Este una dintre întrebările la care autoritățile au oferit răspuns.

Întrebare: Având în vedere că din cauza restricțiilor este dificil să găsim foi pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere, mai ales pentru persoanele în vârstă sau din mediul rural, este permis să refolosim declarația prin modificare datei, în cazul deplasărilor pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasări la magazinul din apropierea casei ori la farmacie? În funcție de posibilități, se poate tăia cu pixul sau cu pastă corectoare?

  • Răspuns: DA, în măsura în care este evidentă data pentru care este completată declarația respectivă, iar motivele deplasării și traseul rămân neschimbate.
  • Dacă le duceți provizii părinților, de Paște, trebuie să bifați punctul 4 din declarația pe propria răspundere, pe care o găsiți aici, unde se menționează: "motive justificate precum îngrijirea/însoțirea unui minor/copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie". Vezi aici cum se completează de mână declarația pe propria răspundere.

Vezi aici cum se completează de mână declarația pe propria răspundere.

Citește și:

„Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?” Ce răspunde Poliția Română

Pot să îmi vizitez părinții și să iau masa cu ei de Paște? Ce spun autoritățile

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net