Deschiderea ╚Öcolilor. La c├óte cazuri de Covid-19 se suspend─â cursurile ├«ntr-o unitate de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt

image
Elevii se vor întoarce la școală începând cu 14 septembriefoto: Shutterstock

Ministrul Nelu T─âtaru a semnat Ordinul comun al Ministerului S─ân─ât─â┼úii ┼či Ministerul Educa┼úiei ┼či Cercet─ârii pentru aprobarea m─âsurilor de organizare a activit─â┼úii ├«n cadrul unit─â┼úilor/ institu┼úiilor de ├«nv─â┼ú─âm├ónt ├«n condi┼úii de siguran┼ú─â epidemiologic─â pentru prevenirea ├«mboln─âvirilor cu virusul SARS-CoV-2, au transmis, mar┼úi, reprezentan┼úii MS.

Documentul reglemeteaz─â m─âsurile privind mijloacele de prevenire ┼či combatere a ├«mboln─âvirilor cu virusul SARS-CoV-2 care se vor aplica ├«n unit─â┼úile/institu┼úiile de ├«nv─â┼ú─âm├ónt.

ÔÇťDepunem toate eforturile pentru ├«nceperea anului ┼čcolar ├«n siguran┼ú─â. Este important─â distan┼úarea social─â, dar ┼či respectarea m─âsurilor de igien─â care sunt deja cunoscute. Condi┼úiille ├«n care se va desf─â┼čura acest an ┼čcolar: distan┼úare, dezinfec┼úie, portul m─â┼čtii. Adaptarea acestor condi┼úii la fiecare unitate ┼čcolar─â a impus un efort maxim ├«n ultimele dou─â luniÔÇŁ, a declarat ministrul Nelu T─âtaru, ├«ntr-o conferin┼ú─â de pres─â.

Actul normativ mai prevede informarea permanent─â a personalului, elevilor ┼či p─ârin┼úilor/ reprezentant legal cu privire la m─âsurile de protec┼úie ├«mpotriva infec┼úiei SARS-CoV-2.

Citește și:

Monica Anisie: p─ârin╚Ťii scap─â de declara╚Ťia pe propria r─âspundere la deschiderea ╚Öcolilor

Cursurile unei unit─â╚Ťi de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt se suspend─â la 3 cazuri ce Covid-19 ├«n clase diferite

La apari┼úia ├«ntr-o clas─â din unitatea de ├«nv─â┼ú─âm├ónt a unui caz confirmat de ├«mboln─âvire cu virusul SARS-COV-2, se suspend─â cursurile clasei respective, pentru 14 zile. ├Än situa┼úia ├«n care ├«n aceea┼či sal─â cursurile sunt organizate ├«n schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa ├«n care a fost confirmat cazul de ├«mboln─âvire cu virusul SARS-CoV-2, urm├ónd ca elevii din schimbul urm─âtor s─â ├«┼či desf─â┼čoare cursurile.

La apari┼úia a 3 cazuri confirmate de ├«mboln─âvire cu virusul SARS-CoV-2  ├«n clase diferite ale aceleia┼či unit─â┼úi de ├«nv─â┼ú─âm├ónt, se suspend─â cursurile ┼čcolare ale ├«ntregii unit─â┼úii de ├«nv─â┼ú─âm├ónt, pe o perioada de 14 zile de la data confirm─ârii ultimului caz.

Citește și:

Nelu T─âtaru: ÔÇŁSe poate ajunge la 1.500 de cazuri zilnic, dup─â deschiderea restaurantelor ┼či ├«nceperea ┼čcoliiÔÇŁ

Ce se întâmplă dacă se îmbolnăvesc cadrele didactice

La apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB despre eveniment.

În perioada de suspendare a cursurilor, conducerea unităţii/instituţiei de învăţământ va dispune realizarea următoarelor activităţi obligatorii:

a) cur─â┼úenia ┼či aerisirea claselor/s─âlilor;

b) dezinfec┼úia curent─â ┼či terminal─â a spa┼úiilor unit─â┼úii/institu┼úiei de ├«nv─â┼ú─âm├ónt, respectiv clase, s─âli, holuri, toalete, ├«n colaborare cu DJSP/DSPMB;

c) pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul unităţii/instituţiei de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi la domiciliu.

anamaria ferentz jpeg
credinciosi
BeFunky collage (38) jpg
image png
image png
BeFunky collage (39) jpg
regina letizia (5) jpg
jojo vacanta culinara jpeg
image
image
image
image
iphone usb c
image png
carrie si boris johnson
regina letizia (5) jpg
colaj editare foto 2 jpg
florin citu 1 840x500 jpeg