Diagnosticaţi din greşeală cu Covid-19. Botoşăneni internați la Boli Infecțioase deși nu erau bolnavi

Ultima actualizare:

    Pacienta dializată diagnosticată greșit cu Covid-19
Pacienta dializată diagnosticată greșit cu Covid-19

Situație halucinantă la Botoșani. Mai multe persoane au ajuns să fie internate pentru câteva zeci de minute la Secţia de Boli Infecţioase după ce au fost anunţate din greşeală că sunt confirmate cu noul coronavirus. Instituţia Prefectului a decis schimbarea conducerii Direcţiei de Sănătate Publică.

Primul caz a fost cel al unei femei de 60 de ani, care a fost sunată săptămâna trecută pentru a i se comunica faptul că este pozitivă cu Covid19, scrie Monitorul de Botoșani.  Pacienta era dializată și fusese testată după ce unul dintre pacienţii centrului de dializă a decedat din cauza coronavirusului. A fost internată de urgență pe Secția de Boli Infecțioase, însă după jumătate de oră a fost informată de o asistentă că va fi transferată pe Secţia de nefrologie a Spitalului Judeţean, pentru că era negativă şi nu pozitivă.

Prin aceeași situație a trecut și un bărbat, care timp de câteva ore a trăit cu senzația că este infectat cu coronavirus, până i s-a comunicat că i-a fost încurcată testarea și, în realitate, a ieșit negativ. Acesta a reclamat acest lucru la conducerea județului. În urma unei anchete s-a constatat că reprezentații DSP au greșit diagnosticul în mai mult cazuri, astfel încât prefectul a decis schimbarea conducerii. Acum la conducerea Direcției de Sănătate Publică se află medicul Monica Delia Adăscăliţei.

Monica Delia Adăscăliţei, director interimar DSP Botoşani
Monica Delia Adăscăliţei, director interimar DSP Botoşani

Aceasta spune că a demarat o serie de anchete. „Personal, nu cunosc să fi fost astfel de situaţii în perioada de când sunt la conducere. Cert este că e o perioadă cu foarte multă muncă, pentru toţi angajaţii. Nu putem acum spune dacă sau unde s-a greşit, dar vom căuta răspunsuri la toate întrebările şi problemele care au apărut în ultima perioadă”, a precizat directorul interimar al DSP Botoşani.

Urmează să stabilească dacă aceste erori au fost comise la comunicarea rezultatelor de către laboratorul de analize sau de către cei care făceau comunicarea propriu-zisă.

Citește și: 

O pacientă care făcea dializă, în același salon cu o persoană infectată cu coronavirus. Fiica femeii: “Îmi vine să urlu!”

Între 2.300 și 7.000 de euro. Atât costă vindecarea unui pacient infectat cu coronavirus 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net