Distrug semafoare pentru câţiva lei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Tot ce se află la vedere pe stradă devine ţinta hoţilor de fier vechi. După ce au furat gardurile de pe malul Dâmboviţei, au trecut la semafoare. Le distrug ca să poată scoate din ele cablurile, care conţin cupru. Totul pentru doar câţiva lei.

Furturile şi aglomeraţia din trafic merg mână în mână. Din cauza celor care fură cabluri sau chiar semafoare cu totul, zeci de intersecţii din oraş rămân zile în şir nesemnalizate. Asta spre disperarea şoferilor şi a pietonilor. "De cele mai multe ori sunt tăiate cablurile din interior ca să ia cuprul, kilometri de cabluri au fost furate din Bucureşi, în ultima perioadă. Hoţii nu au o zonă anume, ci fură de unde apucă", ne-a explicat Carmen Dincă, purtător de cuvânt la Administraţia Străzilor.

Calea Dorobanţilor - Semafoarele nu mai funcţionează pentru că nu mai pot fi alimentate

simeon stalpnicul png

Semafoarele de pe Calea Dorobanţilor au devenit de data aceasta ţinta lor. Unul a dispărut cu totul, iar alte şase au rămas fără cabluri. Nici semafoarele de la intersecţia Calea Victoriei cu strada Gheorghe Man nu au scăpat, iar stopul de la intersecţia Calea Floreasca cu Şos. Fabrica de Glucoză a fost vandalizat de-a dreptul. Hoţii duc cuprul la fier vechi şi primesc doar 8 lei pe kilogram, asta în condiţiile în care paguba pe care o provoacă de ordinul zecilor de mii de euro.

Calea Dorobanţilor - Aici a fost cândva un semafor, însă cineva a plecat cu el acasă

simeon stalpnicul png

Un semafor costă în jur de 5.000 € şi ca să poată fi înlocuit trebuie organizată o licitaţie. Tocmai de aceea, remedierea pagubei durează săptămâni şi chiar luni. În prezent, din cele 428 de intersecţii semaforizate, 215 au fost modernizate şi 26 nou-amenajate. Lunar, însă, peste 20 rămân fără semnalizare. Teoretic, cine distruge un semafor se alege cu dosar penal şi riscă până la 3 ani de închisoare. Practic, hoţii nu sunt prinşi niciodată, deşi cei de la Administraţia Străzilor raportează de fiecare dată la Poliţie furturile comise.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net