Doamne, ce păcat! Alți 7 artiști pe care i-am pierdut în 2017

simeon stalpnicul png
Marele actor Ion Besoiu a deschi lista cu artiștilor care ne-au părăsit în acest anFOTO: adevarul.ro

Pe rând, din ce în ce mai des, pleacă dintre noi marii artiști români, cei care ne-au înseninat viața în ultimele decenii. Abia ne-am luat adio de la Stela Popescu, iar astăzi (27 noiembrie) a plecat și Cristina Stamate. În 2017, ne-au părăsit încă multe alte vedete.

”Îl rog pe Dumnezeu să se oprească pentru că nu mai rezistăm!”, a strigat cu durere Alexandru Arșinel. Artistul a condus pe ultimul drum pe Stela Popescu, colega lui de scenă, iar acum trebuie să își ia adio și de la Cristina Stamante.

Însă, în 2017, alte șapte vedete au plecat dintre noi.

Ion Besoiu

simeon stalpnicul png
Ion Besoiu ne-a părăsit la 85 de ani, după o carieră de 60 de ani

O veste ne-a luat pe nepregătite, în 18 ianuarie 2017. Marele actor Ion Besoiu a murit, la 85 de ani. Actorul era internat la Institutul pentru Boli cardiovasculare când inima sa s-a oprit, după un al treilea infarct. ”În ultimele săptămâni am mai avut nişte deficienţe la balamalele fizice şi am început nişte tratamente. Bătrâneţea nu este un lucru uşor, dar este un lucru frumos. Nu este un merit să ajungi până la vârsta mea, pentru care să primeşti premiul Nobel. Totul este să rezişti spiritual, să-ţi păstrezi tinereţea în gândire”, scrie adevarul.ro. A jucat magistral la Teatrul Bulandra, dar filmul care l-a dus în inimile tuturor românilor a fost ”Toate panzele Sus!”.

Ileana Ciuculete

simeon stalpnicul png
Ileana Ciuculete a murit de ciroză, după o hepatită netratată

Cântăreața de muzică populară a murit la 65 de ani de o ciroză hepatică, dezvoltată dintr-o hepatită C netratată. Cântăreața Ileana Ciuculete s-a stins din viață fulgerător, în14 martie, fiind răpusă de cancer și ciroză, boli de care a aflat în urmă cu doar câteva zile. Deși se credea că îndrăgita artistă a plecat dintre noi la vârsta de 59 de ani, se pare că Ileana și-a ascuns toată viața adevărata vârsta, 65 de ani. Cântăreața a dat lovitura cu o piesă care a făcut-o celebră în toată țara. ”Ciorbă de curcan” a început să fie cântată la majoritatea petrecerilor.

Tatiana Iekel

simeon stalpnicul png
Actrița Tatiana Iekel s-a stins la vârsta de 84 de ani

14 mai. Vestea că a murit Tatiana Iekel, prima soţie a lui Florin Piersic şi mama lui Florin Piersic Jr, a fost comunicată de Teatrul Mic, unde actriţa a jucat o viață întreagă. S-a stins din viaţă la vârsta de 84 de ani, lăsând în urmă amintirea unor roluri memorabile, deopotrivă în teatru şi film, dar şi imaginea unui om frumos şi discret până în ultima zi a vieţii sale.

Paul Fister

simeon stalpnicul png
Cascadorul Paul Fister a murit în 30 mai. Era numit ”ultimul haiduc”

30 mai. Paul Fister a fost numit ”ultimul haiduc” și a fost considerat unul dintre cei mai buni cascadori români, pe care l-ați văzut în zeci de filme, majoritea regizate de Sergiu Nicolaescu.  Fostul pugilist, actor şi cascador Paul Fister  a murit la 73 de ani. În 2016, Paul Fister a primit Premiul Special în cadrul celei de-a zecea Gale a Premiilor Gopo. Paul Fister a fost o prezenţă permanentă în filmele lui Sergiu Nicolaescu, numele lui fiind legat de câteva dintre titlurile importante din filmografia regizorului, precum “Un comisar acuză”, “Nemuritorii”, “Pentru patrie”, “Mircea”, “Coroana de foc”, “15” şi “Ultimul corupt din România”.

Dumitru Lupu

simeon stalpnicul png
Compozitorul Dumitru Lupu a fost autorul a peste 500 de lucrări muzicale

Compozitorul Dumitru Lupu s-a stins la 22 iulie, la 65 de ani, în urma unui stop cardiac. A fost căsătorit cu interpreta de muzică ușoară Ileana Șipoteanu. A fost autorul a peste 500 de lucrări muzicale, autor de spectacole și lucrări pentru copii.

Marina Scupra

simeon stalpnicul png
Cântăreața de muzică ușoară Marina Scupra intrase într-un con de umbră în ultimii ani

Cântăreața de muzică ușoară Marina Scupra a murit la 30 iulie 2017, la 49 de ani, după o luptă grea cu o boală nemiloasă. Asemenea multor artiști din generația ei, Marina Scupra intrase într-un con de umbră în ultimii ani, iar asta îi provoca multă tristețe. Marina Scupra era profesoară la Școala Populară de Artă din Constanța, dar nu renunțase la muzică. Lucra la piese noi și spera să pună toată munca ei pe un nou album, care să conțină creațiile actuale și șlagărele mai vechi. Cântăreața regreta, asemenea mutor artiști din generația ei, că în noua industrie muzicală românească nu era loc și pentru ei, că nu se găseau oameni care să promoveze și muzica lor.

Olga Tudorache

simeon stalpnicul png
Doamna teatrului românesc Olga Tudorache ne-a părăsit în 12 octombrie

12 octombrie. O veste teribilă a căzut ca un trăsnet: Olga Tudorache a murit! Doamna teatrului românesc, cum au numit-o colegii și studenții artistei, va rămâne o figură emblematică pentru scena românească. La 31 martie 2012, Olga Tudorache interpreta rolul Martei, în spectacolul ”Pește cu mazăre”, pe scena Teatrului Metropolis, când i s-a făcut brusc rău, fiind la un pas de leșin. Medicii au diagnosticat-o cu accident vascular minor, iar în 12 octombrie episodul s-a repetat și i-a fost fatal.

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
prodan (2) jpg
cub sicriu alexandru arsinel png
cub oana zavoranu png
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
Gigi Becali FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
George Simion FOTO Inquam Photos/George Călin
Alexandru Arsinel Arhiva Adevarul (9) JPG
image
image
image
image
bucatar
nicusor dan primar bucuresti jpeg
cub alexandru arsinel teatru png
george simion AUR jpg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
cub radu mirica animat gif