Dobra, a doua localitate din România care a intrat în carantină

10 octombrie 2020
test tube 5065426 1920 1 jpeg
Foto Pixabay.com

Dobra din D├ómbovi┼úa este a doua localitate din Rom├ónia care intr─â ├«n carantin─â, dup─â comuna Cuca din Gala┼úi. Restric╚Ťiile au intrat ├«n vigoare de vineri seara, de la ora 22.00.

D├ómbovi┼úa este unul din cele mai afectate jude┼úe din ┼úar─â, cu un total de aproape 4.480 de cazuri de Covid-19. ├Än T├órgovi┼čte, re┼čedin┼úa de jude┼ú, inciden┼úa cazurilor este de aproape 2 la fiecare mie de locuitori, iar ├«n alte sate si comune, dep─â┼če┼čte valoarea de 5.

├Än satul Dobra, rata de infectare cu virusul SARS-COV-2 a ajuns la 5,95 la 1.000 de locuitori, motiv pentru care autorit─â╚Ťile au decis ca localitatea s─â intre ├«n carantin─â pentru 14 zile.

ÔÇŁAv├ónd ├«n vedere Ordinul ╚śefului Departamentului pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â nr. 4659587/09.10.2020 ├«ncep├ónd cu data de 09.10.2020, ora 22.00, pentru o perioad─â de 14 zile, se instituie carantina zonal─â pentru satul Dobra, comuna Dobra, din jude╚Ťul D├ómbovi╚ŤaÔÇŁ, a anun╚Ťat vineri seara Prefectura D├ómbovi╚Ťa, potrivit observatornews.ro.

├Än zona carantinat─â este obligatorie purtarea m─â┼čtii de protec┼úie astfel ├«nc├ót s─â acopere nasul ┼či gura ├«n toate spa┼úiile publice, at├ót cele interioare, c├ót ┼či cele exterioare, iar intrarea ╚Öi ie┼čirea persoanelor ┼či vehiculelor se va face doar prin filtrele instituite de for┼úele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

ÔÇ×Se interzice cu des─âv├ór┼čire deplasarea persoanelor aflate ├«n izolare / carantin─â ├«n afara domiciliului, re┼čedin┼úei, ori adresei declarate pentru izolare/carantin─â ├«n satul Dobra din comuna Dobra; monitorizarea respect─ârii acestei m─âsuri se va efectua permanent prin structurile Ministerului Afacerilor Interne, ├«n baza Planului integrat de ac┼úiune, elaborate de c─âtre Inspectoratul de Jandarmi Jude┼úean D├ómbovi╚Ťa.

Este interzis─â circula┼úia persoanelor ┼či a vehiculelor ├«n intervalul orar 22.00 - 06.00; excep┼úie fac bolnavii cronici afla┼úi ├«n eviden┼úele unit─â┼úilor sanitare, femeile gravide, urgen┼úele medicale ┼či vehiculele aflate ├«n tranzitÔÇŁ, se arat─â ├«n comunicatul Prefecturii.

De asemenea, este permis─â deplasarea pentru aprovizionare cu marf─â a firmelor de pe raza localit─â╚Ťii carantinate ├«n intervalul orar 6.00-22.00 pe baza declara┼úiei pe proprie r─âspundere, ├«nso┼úit─â dup─â caz, de copie a certificatului de ├«nregistrare fiscal─â, adeverin┼ú─â de la angajator (├«n situa┼úia ├«n care nu efectueaz─â administratorul societ─â┼úii comerciale deplasarea) ┼či respectiv de documente justificative de achizi┼úie/transport.

1 anda adam jpg jpeg
survivor tj nedelcu png
3alex nedelcu survivor png
zona de confort jpg
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
FotoJet (1) jpg
evoli boala tigari electronice jpeg
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
ion tiriac jpg
calendar ortodox 2021 18 mai sfantul mucenic teodot din ancira png
elon musk met gala 2022