Doi asistenți medicali confirmați cu Covid-19, în greva foamei la spital: „E cel mai crunt coșmar!”

Ultima actualizare:
Navi și Andrei Grigore s-au căsătorit luna trecută. La cununia civilă au participat doar părinții lui Andrei și un fotograf
Navi și Andrei Grigore s-au căsătorit luna trecută. La cununia civilă au participat doar părinții lui Andrei și un fotograf

Doi asistenți medicali din Botoșani, diagnosticați cu noul coronavirus și internați pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență, au intrat de ieri în greva foamei. Cei doi, soț și soție, sunt supărați că, deși nu prezintă simptome și nu beneficiază de niciun tratament, nu li se permite să meargă acasă, în izolare. „Suntem aici ca la închisoare și trăim un coșmar”, spune femeia.

Florel și Doina Grigore (de 57, respectiv 54 de ani) sunt asistenți medicali la Oncologie. La data de 13 aprilie, după ce un medic de pe secția lor a fost depistat pozitiv, tuturor angajaților li s-a făcut testul de Covid-19. „Pe 16 aprilie ne-a venit confirmarea: amândoi am fost depistați pozitiv. Nu aveam simptome. De la DSP ni s-a spus să luăm legătura cu un medic infecționist care să ne ia în evidență. Acesta ne-a dat în cursul aceleiași zile un mesaj în care ne anunța să ne facem bagajul și să sunăm la 112 pentru că trebuie să mergem la spital. Era în Vinerea Neagră dinainte de Paște. Cumpărasem verdețuri, brânză pentru pască, miel... toate au rămas în frigider. Am plâns mult, mai ales că trebuia să ne lăsăm pisica singură în casă. Dar, cuminți, ne-am conformat și am sunat. Ambulanța a venit a doua zi, pe 17 aprilie”, povestește Doina Grigore.

Sunt tratați doar cu antidepresive

De atunci sunt amândoi pe un pat de spital. În continuare asimptomatici, cu analizele în regulă. „În fiecare zi suntem consultați, ni se ia temperatura, tensiunea și cam atât. Nu primim tratament, deoarece ne simțim bine fizic, doar câte un Xanax în fiecare seară, pentru depresie. Am vrea să putem merge acasă, unde avem condiții să ne izolăm, suntem doar noi doi, știm ce avem de făcut că doar suntem cadre medicale. Dar legal nu e voie. Suntem aici ca la închisoare. O închisoare în care nu știm cine ne-a aruncat, deoarece responsabilii pasează problema de la unii la alții. Ocupăm degeaba două paturi de spital. Asta în timp ce alți confirmați, chiar cu simptome, stau bine mersi acasă. Noi am respectat mereu regulile, legile...”, povestesc cei doi soți, care cer să fie retestați sau externați.

Animalul lor de companie a rămas singur acasă

Sărbătorile de Paște au fost cele mai grele pe care le-au trăit vreodată. Au plâns mult. Sunt îngrijorați pentru animalul de companie care a rămas singur acasă. „Avem noroc cu fratele meu care se duce o dată la două zile să îi pună apă și mâncare. Tot el a montat, pentru noi, o cameră de luat vederi în casă și o putem urmări. Ne uităm toată ziua la pisică și pângem”, adaugă Florel Grigore.

De joi, disperați, cu nervii la pământ, au decis să intre în greva foamei pentru a trage un semnal de alarmă asupra lor. „Parcă suntem uitați aici. Nu primim niciun răspuns, nu ni se dă tratament, nu ni se mai face un al doilea test, dar nici acasă nu putem merge. Ne simțim neputincioși. Ieri am sunat la 112 și am anunțat greva foamei. A venit medicul de gardă de pe secție, încercând să ne convingă să renunțăm, spunându-ne totodată că ne înțelege. Condamnăm izolarea și nedreptatea la care suntem supuși”.

Doina Grigore povestește că în urmă cu doi ani a trăit o experiență traumatizantă, când a trebuit să treacă printr-o operație de extirpare a unei tumori. „Coșmarul meu era că o să rămân paralizată de la brâu în jos, ca o legumă, la pat pentru tot restul vieții. Să stau pe un pat de spital și să mă uit la tavan era coșmarul meu cel mai crunt pe care acum îl trăiesc”.

Directorul executiv al DSP Botoșani, Teodor Ferariu, a declarat pentru botosaninews.ro că internarea celor doi asistenți medicali s-a făcut prin respectarea procedurilor: „Ei toți, conform prevederilor legale, trebuie să fie internați, indiferent dacă au sau nu simptome. Așa este regula, pe care trebuie să o respectăm. În Vrancea i-au ridicat cu jandarmii și i-au internat. Noi n-am făcut lucrul ăsta. Dacă au refuzat internarea, au refuzat-o, nu pot să mă duc să-i ameninț”. Cert este că, odată internați, pacienții intră pe un circuit de pe care nu mai pot ieși decât după parcurgerea tututor etapelor.

Cei doi asistenți medicali sunt socrii cântăreței Navi


    Navi și Andrei Grigore s-au căsătorit luna trecută. La cununia civilă au participat doar părinții lui Andrei și un fotograf
Navi și Andrei Grigore s-au căsătorit luna trecută. La cununia civilă au participat doar părinții lui Andrei și un fotograf

Florel și Doina Grigore sunt părinții chitaristului Andrei Grigore, care în urmă cu o lună s-a căsătorit, în condiții mai puțin obișnuite, cu artista Navi. Click! a relatat cum a decurs cununia civilă a celor doi în vremea pandemiei: a durat câteva minute, au avut alături doar trei persoane (fotograful și părinții lui Andrei) și cu toții au purtat mască: „Stabilisem de două luni data cununiei civile. Între timp, a apărut situația aceasta, dar am zis că nu vrem să renunțăm, că cine știe ce se mai ivește și când mai avem ocazia. Am fi avut în mod normal 30 de invitați, doar că restaurantul s-a închis, iar prietenii stau, așa cum e normal, acasă. Ceremonia a durat maximum 5 minute, ofițerul de stare civilă de la sectorul 3 a purtat mască și mănuși, iar după noi sala a fost dezinfectată pentru următorul cuplu. După căsătorie, am mers 20 de minute pentru poze în parc, într-o zonă ferită. Mereu mi-am dorit o nuntă altfel. Am avut-o. Specială și inedită, de povestit nepoților”, a declarat atunci Navi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net