Doi băieţi au avut şapte ani acelaşi CNP

Ultima actualizare:

    Suzana Caragea arată certificatul  de naşterele al fiului ei
Suzana Caragea arată certificatul de naşterele al fiului ei

Singurul lucru pe care ar fi trebuit să-l aibă în comun Suzana Caragea, din Arad, şi Adela Muntean, din Timişoara: ambele au născut câte un fiu în 3 mai 2005, la maternitatea „Odobescu" din Timişoara. Mai ceva ca într-o telenovelă însă, o greşeală birocratică le-a legat şi mai mult. După ani, aveau să descopere că fiii lor împart acelaşi CNP.

Totul a început când cele două femei au avut nevoie de Codul Numeric Personal al copiilor.

Aşa s-a descoperit că Rareş Luca din Arad foloseşte CNP-ul unui copil născut în aceeaşi zi cu el, în acelaşi spital din Timişoara.

„Băiatul meu, Rareş Luca Negrea, s-a născut pe 3 mai 2005, la Timişoara, când i s-a acordat, după cum era normal, un CNP.

Acum câteva zile m-a sunat mama unui alt copil, din Timişoara, care mi-a reproşat că folosesc ilegal CNP-ul copilului ei.

Şi el s-a născut tot la Timişoara, în aceeaşi zi cu al meu. Acum două luni am fost chemată la casa de asigurări că a apărut o problemă, că pe numărul de CNP al copilului meu apare un alt copil din Timişoara. Credeam că totul s-a rezolvat", a povestit Suzana Caragea, mama copilului din Arad.

Adela Muntean, mama copilului din Timişoara, a descoperit problemele mai devreme, dar şi că ea este posesoarea adevărată a CNP, din moment ce a înregistrat copilul cu câteva zile înaintea Suzanei.

„Am descoperit problema cu CNP, când băieţelul meu avea un an şi jumătate. Atunci am văzut că nu mi-a venit indemnizaţia.

Am umblat pe la mai multe instituţii şi, o vreme, a fost în regulă. Anul acesta, când am vrut să-mi înscriu copilul la şcoală, în bazele de date el deja figura ca înscris", a explicat femeia.

În 2011, în urma numeroaselor intervenţii ale Adelei Muntean, băieţelul din Arad a primit un nou CNP, însă Suzana Caragea spune că nu a fost anunţată.

Acum, arădeanca a depus acte pentru schimbarea certificatului de naştere al fiului său, cu noul cod numeric.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net