Doi campioni la culturism, evaziune fiscală din videochat

Doi foști campioni la culturism, care se ocupau și de videochat, au fost condamnați de Tribunalul Gorj pentru evaziune fiscală. Soţii Mihai şi Bianca Feroiu au avut câştiguri colosale din practicarea de activităţi de videochat, dar „au uitat” să plătească impozit.

Bianca și Mihai au înregistrat  câștiguri colosale din  activitatea de videochat
Bianca și Mihai au înregistrat câștiguri colosale din activitatea de videochat

Potrivit anchetatorilor, cei doi primeau periodic sume de bani în euro şi dolari, fără a le declara la organele fiscale. Pentru a intra în direct cu Bianca, utilizatorii unui site de profil achitau un tarif între 3 şi 5 dolari pe minut, iar aceasta primea jumătate din suma încasată.

Conform rechizitoriului, cei doi foşti sportivi au încasat în perioada 2009-2017 sume importante de bani din această activitate. Mihai Feroiu se „ascundea” sub numele de «Nemeth». Și soția sa, Bianca, era cunoscută cu preocupări în domeniul serviciilor de tip videochat. Ambii deţin mai multe proprietăţi, după cum se arată în rechizitoriu.  

Mihai Feroiu, suspendat din culturism în 2009

Bianca Feroiu a fost legimitată la Clubul Sportiv Universitatea Cluj şi în 2013 a obţinut titlul naţional la culturism senioare, categoria open, şi medalia de aur la culturism senioare-perechi. Mihai Feroiu a fost suspendat din activitatea sportivă de Federaţia Română de Culturism şi Fitness, în 2009, după ce a fost depistat pozitiv la un control doping.

Ce pedepse au primit Bianca şi Mihai Feroiu

Cei doi au fost condamnaţi la plata de amenzi penale, pentru că au achitat prejudiciul, scrie adevarul.ro. Bianca Feroiu a primit o pedeapsă de 120 de zile amendă penală, urmând să plătească 6.000 de lei, conform deciziei Tribunalului Gorj. Aceasta a achitat prejudiciul cauzat statului, în cuantum de peste 177.000 de lei, dar instanţa a dispus să mai achite peste 146.000 de lei, reprezentând dobânzile şi penalităţile aferente prejudiciului principal. 

De asemenea, soţul său, Mihai Feroiu, a fost condamnat la o amendă penală de 4.500 de lei. Acesta a achitat prejudiciul cauzat statului 80.000 de lei, fiind obligat de instanţă să achite şi penalităţi de peste 77.000 de lei. Instanţa a hotărât să pună sechestru asupra unor locuinţe şi maşini până la achitarea sumelor. Sentinţa Tribunalului Gorj nu e definitivă.  

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net