Doi elevi lucrează de zor la «Ochelarii fericirii»

Ultima actualizare:

    Tudor și Ruxandra,  doi elevi cu imaginație
Tudor și Ruxandra, doi elevi cu imaginație

Inedit! Doi elevi de clasa a XI-a din Suceava, Tudor Petracovici, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare“, şi Ruxandra Greculeac, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş“, lucrează la o invenție. Ei pregătesc de doi ani ochelarii care măsoară fericirea şi „demască“ nefericiţii, ajutându-i, totodată, să-şi restabilească echilibrul emoţional.

Deşi ochelarii sunt încă la nivel de prototip, elevii speră să-i perfecţioneze și să ajungă pe rafturile magazinelor, scrie adevarul.ro. Ochelarii sunt dotaţi cu senzori care măsoară umiditatea, pulsul şi temperatura pielii, informaţii esenţiale în stabilirea nivelului de stres. Dacă persoana se dovedeşte a fi nefericită, atunci primeşte pe telefonul mobil, printr-o aplicaţie, imagini care stimulează serotonina. Dacă purtătorul este fericit, atunci poate primi imagini care să-l ajute să păstreze starea de bine. Cei doi tineri mai au nevoie de un an ca să finalizeze dispozitivul, în care au pus nu doar suflet, ci şi 4.000 de lei, din banii părinţilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
cal pitic coada uriasa sweetie cartea recordurilor jpg
ankur jain erika hammond nunta egipt instagram jpg
vreme furtuna png
pod india wikipedia jpg
Motivul pentru care Ion Creanga era numit Popa Smantana de cei apropiati  Detalii pe care sigur nu le stiati despre scriitor 1024x609 webp
Vama Veche, în anii trecuți de 1 Mai jpeg
miez nuca nuci jpeg
avion pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net