Doi membri ai partidului ungar Jobbik nu mai au voie să intre în România. Formaţiunea refuză să accepte interdicţia impusă


    Preşedintele român, Traian Băsescu, a cerut interzicerea liderilor Jobbik şi a membrilor partidului în România
Preşedintele român, Traian Băsescu, a cerut interzicerea liderilor Jobbik şi a membrilor partidului în România

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului român de Interne a anunţat luni seara că doi parlamentari ai Jobbik, Istvan Szavay şi Gyula Gyorgy Zagyva au primit interdicţia de a intra în România timp de un an. Partidul naţionalist ungar Jobbik nu acceptă interdicţia de un an impusă de România unora dintre membrii săi, transmite Mediafax.

Vizaţi de aceeaşi interdicţie sunt şi Zsolt Tyirityan din cadrul Betyarsereg (Oastea Haiducilor) şi Bela Mikola, membru al Jobbik şi al organizaţiei paramilitare Noua Gardă Ungară.

Cei patru cetăţeni ungari au fost acuzaţi că sunt membri ai unor organizaţii cu agendă naţionalistă extremistă şi reprezintă o ameninţare pentru securitatea naţională a României şi pentru ordinea publică. România monitorizează şi alte persoane care desfăşoară activităţi ce contravin legilor naţionale şi europene.

Istvan Szavay a declarat pentru MTI că decizia României este scandaloasă şi explicaţia interdicţiei este mai degrabă vagă.

El a insistat că Jobbik nu a declarat şi nu a făcut nimic care să justifice o astfel de măsură, adăugând că a remarcat un aspect legat de politica internă a acestei situaţii, căreia Jobbik i-a căzut victimă.

Szavay a declarat că măsura este nu numai împotriva Jobbik, ci şi împotriva comunităţii maghiare din Transilvania şi că autorităţile române vor să îl intimideze.

Jobbik nu va permite acest lucru, adăugând că partidul îşi va prezenta programul în Transilvania. Acesta nu include nimic care să fie împotriva României sau care să încalce legile României, a declarat el.

Preşedintele român, Traian Băsescu, a cerut interzicerea liderilor Jobbik şi a membrilor partidului în România la 11 martie, după un protest cu privire la autonomia Ţinutului Secuiesc din Târgu Mureş.

Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
george burcea in rolul lui lurch jpg
cub anamaria prodan reghecampf png
culita sterp daniela iliescu jpg
rebeca pascu jpg
cub andreea antonescu png
florin piersic jr sufera de depresie jpg
cub brigitte pastramă png
Fumator - tigara - bricheta FOTO Shutterstock
Ronaldo, cu nasul spart în partida Cehia - Portugalia FOTO EPA EFE
image
image
image
image
foto1 original reuniunea liderilor 28 noiembrie 2022 016 jpg
foto 9  pisanii (facebook) jpg
trenul regal jpg
pelerinaj jpg
shutterstock 1297116610 jpg
rebeca pascu jpg