Doliu în lumea teatrului din România. Un mare actor „distins și stilat" s-a stins din viață

Doliu în lumea teatrului din România. Actorul Ion Roxin a murit la vârsta de 85 de ani, anunţă marţi UNITER, într-o postare pe Facebook. Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, la Cimitirul Bellu Catolic.

Actorul Ion Roxin avea 85 de ani Foto: Facebook
Actorul Ion Roxin avea 85 de ani Foto: Facebook

Actorul Ion Roxin s-a stins din viață

„Am aflat cu tristeţe de plecarea dintre noi a actorului de teatru şi film Ion Roxin, Jean Roxin, aşa cum îl ştiau prietenii, în după-amiaza zilei de 26 noiembrie. Ion Roxin reuşea să imprime rolurilor sale o impresionantă forţă lirică. Un actor distins, stilat, avea acel aer boem al actorului care a trăit multe istorii şi poveşti în lumea teatrului. Condoleanţe familiei care trece prin aceste grele momente. Dumnezeu să îl ierte!", transmite UNITER.

Despre Ion Roxin

Actorul s-a născut pe 5 mai 1938 la Paris și în 1986 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” din București. Și-a început cariera la Teatrul de Stat din Petroşani, în 1960, unde a fos angajat timp de 9 ani, a urmat Teatrul „Maria Filotti” Brăila, pentru ca ulterior să își dedice mare parte din viață – 37 de ani – scenei Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești, scrie Antena3CNN.ro.

Slujba de înmormântare a lui ion Roxin va avea loc miercuri, la Cimitirul Bellu Catolic, la ora 12,30, iar cei care l-au cunoscut și apreciat  vor putea să își ia rămas bun de la marele actor de la 10,30, atunci când sicriul cu corpul neînsufleţit va fi depus la capela cimitirului.

A murit și Suzanne Shepherd

Lumea artistică din România nu este singura care deplânge pierderea unui actor. În urmă câteva zile, o cunoscută actriță de peste ocean a decedat. Este vorba despre Suzanne Shepherd. Ea este cunoscută mai ales pentru rolurile sale din filmul Goodfellas (1990) și din serialul HBO The Sopranos. Ea s-a stins din viață la vârsta de 89 de ani. La momentul anunțării decesului ei, nu s-a precizat care a fost motivul trecerii în neființă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net