Doliu în lumea teatrului din România. Un mare actor „distins și stilat" s-a stins din viață

Doliu în lumea teatrului din România. Actorul Ion Roxin a murit la vârsta de 85 de ani, anunţă marţi UNITER, într-o postare pe Facebook. Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, la Cimitirul Bellu Catolic.

Actorul Ion Roxin avea 85 de ani Foto: Facebook
Actorul Ion Roxin avea 85 de ani Foto: Facebook

Actorul Ion Roxin s-a stins din viață

„Am aflat cu tristeţe de plecarea dintre noi a actorului de teatru şi film Ion Roxin, Jean Roxin, aşa cum îl ştiau prietenii, în după-amiaza zilei de 26 noiembrie. Ion Roxin reuşea să imprime rolurilor sale o impresionantă forţă lirică. Un actor distins, stilat, avea acel aer boem al actorului care a trăit multe istorii şi poveşti în lumea teatrului. Condoleanţe familiei care trece prin aceste grele momente. Dumnezeu să îl ierte!", transmite UNITER.

Despre Ion Roxin

Actorul s-a născut pe 5 mai 1938 la Paris și în 1986 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” din București. Și-a început cariera la Teatrul de Stat din Petroşani, în 1960, unde a fos angajat timp de 9 ani, a urmat Teatrul „Maria Filotti” Brăila, pentru ca ulterior să își dedice mare parte din viață – 37 de ani – scenei Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești, scrie Antena3CNN.ro.

Slujba de înmormântare a lui ion Roxin va avea loc miercuri, la Cimitirul Bellu Catolic, la ora 12,30, iar cei care l-au cunoscut și apreciat  vor putea să își ia rămas bun de la marele actor de la 10,30, atunci când sicriul cu corpul neînsufleţit va fi depus la capela cimitirului.

A murit și Suzanne Shepherd

Lumea artistică din România nu este singura care deplânge pierderea unui actor. În urmă câteva zile, o cunoscută actriță de peste ocean a decedat. Este vorba despre Suzanne Shepherd. Ea este cunoscută mai ales pentru rolurile sale din filmul Goodfellas (1990) și din serialul HBO The Sopranos. Ea s-a stins din viață la vârsta de 89 de ani. La momentul anunțării decesului ei, nu s-a precizat care a fost motivul trecerii în neființă.

image
image
image
image
image
image
copac jpg
camera hotel png
sala de clasa jpeg
image png
man 4134645 1280 jpg
 Carmen Brumă (46 de ani) este profesoară atunci când vine vorba de fitness și alimentație sănătoasă
Imparatul Traian FOTO Shutterstock jpg
uraniu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net