Lucr─ârile de reabilitare a trotuarelor din Buz─âu dau de lucru ortopezilor

Mai mul┼úi buzoieni au ajuns la Sec┼úia de Ortopedie a Spitalului Jude┼úean cu fracturi, entorse ┼či contuzii. Motivul? Trotuarele din ora┼č, care se afl─â ├«ntr-un proces de reabilitare. Dalele puse anapoda de muncitori se dovedesc adev─ârate capcane, mai ales pentru persoanele ├«n v├órst─â, scrie adevarul.ro.

image
Pe anumite porţiuni, muncitorii au făcut lucrări de mântuială. Fotografii: adevarul.ro

Din nou ├«n prim-plan! Vi-l aminti┼úi pe Dorel, muncitorul care face numai boac─âne, devenit celebru ├«n urma reclamelor difuzate la TV cu ani ├«n urm─â? Lucr─âtorul nepriceput ┼či-a dat ├«n petic, de aceast─â dat─â, la Buz─âu.

Bulevardul Unirii, cea mai important─â arter─â a ora┼čului, a intrat ├«ntr-un proces de reabilitare, proiect finan┼úat cu fonduri europene. Lucrarea prevede ┼či reamenajarea trotuarelor, care vor fi acoperite cu pavele.

Din neglijen┼úa muncitorilor, pe anumite por┼úiuni, trotuarele sunt adev─ârate capcane, deoarece dalele nu sunt aliniate. Alte pl─âci nu sunt fixate corespunz─âtor, astfel c─â se mi┼čc─â ├«n momentul ├«n care cineva calc─â pe ele.  

image
Ambulanţa, chemată des de persoanele care se împiedică

ÔÇŁAcum trei s─âpt─âm├óni am c─âzut. Am venit ├«n m├óini, geanta a s─ârit c├ót colo, la fel ┼či umbrela. M-am ├«mpiedicat de pl─âci. Eu, care eram f├ó┼čnea┼ú─â, m─â uit acum cu mare aten┼úie. Aici, pe bulevardul Unirii, toat─â lumea se pl├ónge de aceste trotuareÔÇŁ, poveste┼čte o doamn─â, una dintre victimele lucr─ârii prost executate.

┬źToat─â lumea se pl├ónge┬╗

Echipajele medicale de la Ambulan┼ú─â sunt deseori chemate s─â acorde primul ajutor unor pietoni care se ├«mpiedic─â de pavelele bucluca┼če de pe bulevardul Unirii, v├órstnicii fiind cei mai vulnerabili. A┼ča s-a ajuns ca ├«n sec┼úia de Ortopedie a Spitalului Jude┼úean din Buz─âu s─â creasc─â num─ârul de pacien┼úi.

ÔÇŁ├Än ultima perioad─â s-au prezentat ├«n camera de gard─â, la Ortopedie, mai multe persoane dec├ót de obicei. Sunt traumatisme minore, uneori ┼či fracturi, cauzate de neaten┼úie. Pacien┼úii vin cu contuzii ┼či cu entorse, iar marea majoritate se trateaz─â ambulatoriuÔÇŁ, explic─â Drago┼č Porumb, medic ortoped la Spitalul Jude┼úean din Buz─âu. 

image
Pl─âcile de pe trotuar, montate anapoda

Reprezentan┼úii Prim─âriei Buz─âu, beneficiara proiectului de modernizare stradal─â, au fost asalta┼úi de pl├óngeri. Autorit─â┼úile locale sus┼úin c─â au luat m─âsuri ├«mpotriva constructorului care a montat gre┼čit dalele.

ÔÇ×Contractul este mare, pe fonduri europene: 18,6 milioane de euro. ├Äntr-adev─âr, firma care a executat acolo partea de trotuare cu dale a lucrat prost pe anumite por┼úiuni. Am ├«nlocuit inclusiv dirigintele de ┼čantier. Inspectoratul ├«n Construc┼úii a amendat firma ┼či fostul diriginte; acum avem altulÔÇŁ, arat─â Constantin Toma, primarul din Buz─âu.

Amenda primit─â de constructor este infim─â, 5.000 de lei. Fostul diriginte de ┼čantier a primit o amend─â de numai 500 de lei. 

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

valetina pelinel borcea copii jpg
zavoranu bogdan furtuna jpg
oana zavoranu
brooklyn beckham nicola peltz jpg
anamaria ferentz jpeg
ioana si ilie nastase renunta divortjpg jpg
jojo vacanta culinara jpeg
BeFunky collage (38) jpg
image
image
image
image
Elon Musk la inaugurarea fabricii Tesla din Germania FOTO EPA-EFE
criptomonede- bitcoin-ethereum-litecoin-xrp-crypto.jpg
subway alba iulia
ludovic orban jpeg
iphone usb c
image png