Lucrările de reabilitare a trotuarelor din Buzău dau de lucru ortopezilor

Mai mulţi buzoieni au ajuns la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean cu fracturi, entorse şi contuzii. Motivul? Trotuarele din oraş, care se află într-un proces de reabilitare. Dalele puse anapoda de muncitori se dovedesc adevărate capcane, mai ales pentru persoanele în vârstă, scrie adevarul.ro.

Pe anumite porţiuni,  muncitorii au făcut  lucrări de mântuială. Fotografii: adevarul.ro
Pe anumite porţiuni, muncitorii au făcut lucrări de mântuială. Fotografii: adevarul.ro

Din nou în prim-plan! Vi-l amintiţi pe Dorel, muncitorul care face numai boacăne, devenit celebru în urma reclamelor difuzate la TV cu ani în urmă? Lucrătorul nepriceput şi-a dat în petic, de această dată, la Buzău.

Bulevardul Unirii, cea mai importantă arteră a oraşului, a intrat într-un proces de reabilitare, proiect finanţat cu fonduri europene. Lucrarea prevede şi reamenajarea trotuarelor, care vor fi acoperite cu pavele.

Din neglijenţa muncitorilor, pe anumite porţiuni, trotuarele sunt adevărate capcane, deoarece dalele nu sunt aliniate. Alte plăci nu sunt fixate corespunzător, astfel că se mişcă în momentul în care cineva calcă pe ele.  

Ambulanţa, chemată  des de persoanele  care se împiedică
Ambulanţa, chemată des de persoanele care se împiedică

”Acum trei săptămâni am căzut. Am venit în mâini, geanta a sărit cât colo, la fel şi umbrela. M-am împiedicat de plăci. Eu, care eram fâşneaţă, mă uit acum cu mare atenţie. Aici, pe bulevardul Unirii, toată lumea se plânge de aceste trotuare”, povesteşte o doamnă, una dintre victimele lucrării prost executate.

«Toată lumea se plânge»

Echipajele medicale de la Ambulanţă sunt deseori chemate să acorde primul ajutor unor pietoni care se împiedică de pavelele buclucaşe de pe bulevardul Unirii, vârstnicii fiind cei mai vulnerabili. Aşa s-a ajuns ca în secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean din Buzău să crească numărul de pacienţi.

”În ultima perioadă s-au prezentat în camera de gardă, la Ortopedie, mai multe persoane decât de obicei. Sunt traumatisme minore, uneori şi fracturi, cauzate de neatenţie. Pacienţii vin cu contuzii şi cu entorse, iar marea majoritate se tratează ambulatoriu”, explică Dragoş Porumb, medic ortoped la Spitalul Judeţean din Buzău. 

Plăcile de pe trotuar,  montate anapoda
Plăcile de pe trotuar, montate anapoda

Reprezentanţii Primăriei Buzău, beneficiara proiectului de modernizare stradală, au fost asaltaţi de plângeri. Autorităţile locale susţin că au luat măsuri împotriva constructorului care a montat greşit dalele.

„Contractul este mare, pe fonduri europene: 18,6 milioane de euro. Într-adevăr, firma care a executat acolo partea de trotuare cu dale a lucrat prost pe anumite porţiuni. Am înlocuit inclusiv dirigintele de şantier. Inspectoratul în Construcţii a amendat firma şi fostul diriginte; acum avem altul”, arată Constantin Toma, primarul din Buzău.

Amenda primită de constructor este infimă, 5.000 de lei. Fostul diriginte de şantier a primit o amendă de numai 500 de lei. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net